Co budeme potřebovat:
- 700g brambor uvařených ve slupce
- 200g hrubé mouky nebo krupice
- 2 vejce
Postup:
Uvařené brambory oloupeme a a nameleme na ručním mlýnku (ideálně dvakrát) pokud nemáme mlýnek, tak protlačíme ručním lisem na brambory nebo nastrouháme na jemno.
Brambory se snažíme uchovat provzdušněné, ne upěchované.
Takto připravené brambory dáme na vál, uděláme v nich důlek a vlijeme rozšlehaná vejce.
Postupně přidáváme mouku a propracováváme těsto.
Získáme měkké a tvárné těsto, které moc nelepí. Pozor na přílišné propracovávání, výsledek by byl čím dál horší.
těsto rozdělíme na 4 díly a vyválíme tenké válečky.
Válečky následně krájíme ostrým nožem na požadovanou velikost.
Vaříme v dobře osolené vodě cca 2 minuty. Když nočky vyplavou na hladinu, tak po pár vteřinách by měly jít z vody.
K čemu se hodí:
- houbová omáčka
- pomodoro ze zralých rajčat s bazalkou
Rady a triky:
Mouka tam nemusí přijít všechna, každé brambory jsou jinak moučné a hlavně jsou to bramborové nočky
Pracujte rychle, těsto řídne a lepší to nebude …
Pokud chcete jídlo vytunit, tak můžete nakrájené nočky opatrně obalit v hladké mouce, vytvarovat v dlaních a pak jemně promáčknout mezi prsty – získáte tím efektivní a skoro stejné tvary nočků.
Trackbacky/pingbacky