Hovězí na česneku

Hovězí na česneku

Jedno z mých nejoblíbenějších jídel ... Co budeme potřebovat:    1kg hovězího masa (ideálně kližka, karabáček nebo líčka) 1 velká cibule 5-7 stroužků česneku pokud je tak nějaká zelenina (já naposledy použil 1 mrkev, 1 petžel a 2 stonky řapíkatého celeru) 1PL povidel...

Vepřové Rillettes

Vepřové Rillettes

Rillettes de Connerré je naprostá klasika, která vám ve finále může připomínat staré dobré časy vepřového ve vlastní šťávě ... Co budeme potřebovat: 2kg vepřového masa (plec, krkovice, kýta  - klidně kombinace všeho, nebo jen plecko jak to dělávám já nejčastěji) 1,3...

Kachní Rillettes

Kachní Rillettes

toto mám opravdu rád ... Co budeme potřebovat: 1 kachna dvě větvičky tymiánu a pár snítek rozmarýnu 1 stroužek česneku 400 -700ml bílého vína sůl, pepř dostatek času - u kachní verze cca 5 hodin ⇒ Hledáte catering na svatbu nebo jinou akci? Podívejte se na naše...

Salát z karamelizovaného fenyklu a „roastbeef“ z vyzrálého krku

Salát z karamelizovaného fenyklu a „roastbeef“ z vyzrálého krku

Co budeme potřebovat:      2 menší fenykly 2 pomeranče malou hlávku římského salátu (klidně mix salátů - polníček, rukola, leďák) 1PL třtinového cukru 1PL kvalitního balzamica 10-15 cherry rajčat sůl 2PL olivového oleje maso na roastbeef (v tomto případě 600g...

Grilovaná pražma s gratinovaným špenátem

Grilovaná pražma s gratinovaným špenátem

Co budeme potřebovat:  4 pražmy sůl, pepř kůru z poloviny citronu petrželovou nať a čerstvé oregáno citronové máslo 500g listového špenátu 1 stroužek česneku 1 cibuli 2 vejce 150ml smetany 50g másla Postup: Rybu očistíme od šupin, vyčistíme dutinu břišní, pořádně...

Osso Buco

Osso Buco

Co budeme potřebovat:   4 plátky telecí nožky ( i s kostí ideálně 3-4cm silné) 50g másla 1PL hladké mouky 1 velká cibule 2 stonky řapíkatého celeru 1-2 mrkve 200ml bílého vína 200ml hovězího vývaru 1plechovka loupaných rajčat snítka čerstvého tymiánu a rozmarýnu 1...

Marinovaná panenka alá Emanuele

Marinovaná panenka alá Emanuele

Toto jídlo jsem dělal poprvé asi před 2 lety na základě receptu Emanuela Ridiho.  Upraveno několik ingrediencí a postupů, tak jak mi to lépe vyhovuje. Co budeme potřebovat: vepřová panenka (lepší je vybrat menší kus okolo 400 - 600g) 750 g třtinového cukru 600g hrubé...

Grilovaný losos s raviolami plněnými ricottou

Grilovaný losos s raviolami plněnými ricottou

Vlastně zde není moc o čem psát :) Co budeme potřebovat: filet z lososa (na porci počítejte cca 150g) 300g polohrubé mouky 3 vajíčka 50g parmazánu 250g ricotty cca 50ml dobrého kefíru případně smetany 1 malý stroužek česneku cca 20 lístků bazalky a asi poloviční dávku...

Pečený králík

Pečený králík

Moje nejoblíbenější úprava ušáka Co budeme potřebovat:    králik 300 -500g uzeného bůčku 1 velká cibule 1-2 stroužky česneku 200ml bílého vína 200ml smetany sůl, pepř, tymián, majoránka 3PL oleje Postup: Králíka očistíme a naporcujeme na 6 dílů. Ve vyšším pekáčku...