Vánoční smažený kapr

Vánoční smažený kapr

Nechci vám radit jak smažit řízek, přidám jen pár maličkostí ... Co budeme potřebovat: kapr 200g bílého jogurtu 1cm zázvoru sůl, pepř. 4 vejce 50ml mléka 100g hladké mouky 200g strouhanky Postup: To nejdůležitější příchází den před štědrým dnem či kdykoliv jindy, kdy...

Kuřecí roláda

Kuřecí roláda

Překonejte lenost, není to nic složitého a stojí to za to. Co budeme potřebovat: celé kuře 1,4 - 1,6kg 300 g mletého masa (ideálně mix vepřové, hovězí) 200g dobré anglické slaniny 1 mrkev 1/2 cibule 1 stroužek česneku trochu čerstvé majoránky (asi tak 1ČL) sůl, pepř,...

Hřbet z králíka v bylinkách

Hřbet z králíka v bylinkách

Králičí hřbet má pověst suchého a ne příliš oblíbeného masa. Tato rychlá úprava by vás měla přesvědčit o opaku.  U nás velmi oblíbená záležitost. Co budeme potřebovat:       6 filátek z králičího hřbetu hrstičku čerstvých bylinek (petržel, tymián, šalvěj) 100g dobré...

Jehněčí hřebínek – kotletka

Jehněčí hřebínek – kotletka

Co budeme potřebovat:   Jehněčí hřebínek ( na jednu porci 3 žebírka) olivový olej Hrubá kvalitní sůl a čerstvě drcený pepř Postup: Hřebínek pěkně očistíme a mezi žebírky prokrájíme téměř až na kotletku. Lehce potřeme olivovým olejem a osolíme hrubou solí a čerstvě...

Pečená jehněčí žebra

Pečená jehněčí žebra

Co budeme potřebovat: 1kg jehněčích žebírek 1 velká mrkev 1 petržel 2 stonky řapíkatého celeru 1 cibule 1 stroužek česneku 1-2 rajčata 200ml bílého vína snítku rozmarýnu a tymiánu sůl, pepř olej Postup: Žebírka pěkně očistíme - seřízneme největší blány. Na oleji...

Jelení hřbet se šafránovou hruškou a hříbkovým ragů

Jelení hřbet se šafránovou hruškou a hříbkovým ragů

Co budeme potřebovat: 600g hřbetu z jelena 8 kuliček pepře 3 kuličky jalovce 3/4PL hrubé mořské soli olivový olej 400g hříbků 1  pórek (světlá část) 1/2ČL kmínu 3 vejce 200ml smetany 50g másla sůl, pepř 600g brambor vařených ve slupce 1 cibule hrst čerstvých bylinek...

Konfitovaná kachní stehna

Konfitovaná kachní stehna

Co budeme potřebovat: 4 kachní stehna 1kg kachního či husího sádla (dá se použít i vepřové, ale ..) 1 cibule 1 stroužek česneku 1ČL kmínu 200 ml drůbežího vývaru 1ČL hladké mouky sůl, pepř Na červené vinné zelí: malou hlávku červeného zelí 1 jablko 250ml červeného...

Pyré z mladého hrášku

Pyré z mladého hrášku

Co budeme potřebovat: 500g mladého zeleného hrášku 300ml vody 50g másla sůl, pepř, muškátový květ Postup: Hrášek dáme do vody se špetkou muškátového květu. Vaříme podle kvality (stáří)  hrášku 2 -4 minuty. Déle to nemá žádný efekt, pouze přijdete o krásnou zelenou...

Rybí roláda

Rybí roláda

Co budeme potřebovat:  1 pstruha 2 velké listy římského salátu 1 mrkev 1 petržel 50 g anglické slaniny , nebo pršutu sůl, pepř kuchyňský provázek něco na opékání - ideálně přepuštěné máslo Postup:  Pstruha vyfiletujeme, skelet uskladníme na použití na jindy, případně...