Králičí hřbet má pověst suchého a ne příliš oblíbeného masa. Tato rychlá úprava by vás měla přesvědčit o opaku.  U nás velmi oblíbená záležitost.

Co budeme potřebovat:      

Roládka z králičího hřbetu s kukuřicí na másle


  • 6 filátek z králičího hřbetu
  • hrstičku čerstvých bylinek (petržel, tymián, šalvěj)
  • 100g dobré anglické slaniny (plátkové)
  • sůl a pepř
  • olivový olej
Postup:

Filátka očistíme, opláchneme a osušíme papírovou utěrkou.
Maso lehce potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a obalíme ve směsi drobně nasekaných čerstvých bylin.
Maso stočíme do roládky a obalíme okolo plátky anglické slaniny.
Ovážeme dokola kuchyňským provázkem.
Opékáme na rozpálené pánvi s trochou olivového oleje (z každé strany 2-3 minuty podle velikosti filátek).

K čemu se hodí:
  • kukuřice na másle
  • jemné rissoto
  • bramborové pyré
Rady a triky:

Provázek moc neutahujte, jen tak, aby drželo maso pohromadě.
Je mi jasné, že nemáte moc často pohromadě dostatek čerstvých králičích hřbetů z domácí porážky, ale dnes není problém koupit v obchodech již hotová filátka ze hřbetů či celé králičí hřbety.

Share This