Králičí hřbet má pověst suchého a ne příliš oblíbeného masa. Tato rychlá úprava by vás měla přesvědčit o opaku. U nás velmi oblíbená záležitost.
Co budeme potřebovat:
- 6 filátek z králičího hřbetu
- hrstičku čerstvých bylinek (petržel, tymián, šalvěj)
- 100g dobré anglické slaniny (plátkové)
- sůl a pepř
- olivový olej
Postup:
Filátka očistíme, opláchneme a osušíme papírovou utěrkou.
Maso lehce potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a obalíme ve směsi drobně nasekaných čerstvých bylin.
Maso stočíme do roládky a obalíme okolo plátky anglické slaniny.
Ovážeme dokola kuchyňským provázkem.
Opékáme na rozpálené pánvi s trochou olivového oleje (z každé strany 2-3 minuty podle velikosti filátek).
K čemu se hodí:
- kukuřice na másle
- jemné rissoto
- bramborové pyré
Rady a triky:
Provázek moc neutahujte, jen tak, aby drželo maso pohromadě.
Je mi jasné, že nemáte moc často pohromadě dostatek čerstvých králičích hřbetů z domácí porážky, ale dnes není problém koupit v obchodech již hotová filátka ze hřbetů či celé králičí hřbety.
Nejnovější komentáře