Co budeme potřebovat:  
  • 1 cuketa
  • 150g dobré anglické slaniny
  • 1 stroužek česneku
  • špetka soli
  • šťáva z 1/4 citronu
  • olivový olejcuketové juliene s treskou
Postup:

Cuketu pořádně omyjeme a nakrájíme na julienne nudličky (široké cca 3x3mm a dlouhé do 5cm).
Na podobné nudličky (vlastně spíše minihranolky) nakrájíme i slaninu.
Na dobře rozpálenou pánev kápneme olivový olej a najednou přidáme nakrájenou cuketu i slaninu.
Osolíme a přidáme prolisovaný česnek.
Restujeme maximálně 2-3 minuty – cuketa musí zůstat křupavá.
Zakápneme citronovou šťávou a můžeme podávat.

K čemu se hodí:
  • grilovaná treska
  • různá grilovaná masa včetně hovězího a zvěřiny
Rady a triky:

Cuketu opravdu neloupejte – vypadá to lépe a navíc to pěkně křupe.
Pokud máte raději vypečenější slaninu, tak jí dejte na pánev 2 minuty před cuketou.

Share This