Jemná králičí paštika

Jemná králičí paštika

Co budeme potřebovat:  Na dušeného králíka: Králík cca 1200 – 1300g 150 g uzené slaniny Menší cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 4 stvoly řapíkatého celeru, stroužek česneku Lahvinka dobrého bílého vína Sůl, pepř, nové koření,  bobkový list,  čerstvé bylinky (rozmarýn,...

Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Co budeme potřebovat: Mořidlo – octové máslo Kořenovou zeleninu (cca 500g mrkev, celer a petržel na malé kostičky , ideálně v poměru množstí mrkve = množství celeru a petržele) 1 velkou cibuli 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, 2-3 kuličky jalovce,...

Kaldoun

Kaldoun

Tato lahodná polévka je neoprávněně opomíjenou klasikou, tímto bych jí chtěl otevřít cestu na vaše stoly :) Co budeme potřebovat: Skelet z husy (kachny) případně krky a křídla ze 3 kusů Vnitřnosti – játra, srdíčko, žaludek 250g kořenové zeleniny 1 cibule 2 PL hladké...

Marinovaná červená řepa s kozím sýrem

Marinovaná červená řepa s kozím sýrem

  Co budeme potřebovat: červená řepa 100ml kvalitního vinného octu 2PL cukru 4PL medu 100ml olivového oleje špetka soli, pepře čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn) semínka dýně či pinie  Postup: Příprava je velmi jednoduchá.  Červená řepa se očistí a nakrájí na...

Panna Cotta

Panna Cotta

Panna Cotta je klasický italský smetanový dezert - zde vám ho však nabídnu v mé oblíbené a svěží verzi ... Co budeme potřebovat: na 6 porcí - záleží na velikosti nádobek 1 vanilkový lusk 240 g smetany ke šlehání špetka soli 60 g moučkového cukru 30 ml plnotučného...

Paštika z husích jater

Paštika z husích jater

Evičky oblíbená :-) Co budeme potřebovat: 200 g slaniny (případně větší množství oleje či sádla) 1 kg husích jater (kachních) 1 velká cibule 100–150 ml Portského (nebo 150 ml dobrého červeného vína) 2 PL švestkových povidel čerstvé bylinky (ideálně tymián) 150 g...