Jemná králičí paštika
Co budeme potřebovat: Na dušeného králíka: Králík cca 1200 – 1300g 150 g uzené slaniny Menší cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 4 stvoly řapíkatého celeru, stroužek česneku Lahvinka dobrého bílého vína Sůl, pepř, nové koření, bobkový list, čerstvé bylinky (rozmarýn,...
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Co budeme potřebovat: Mořidlo – octové máslo Kořenovou zeleninu (cca 500g mrkev, celer a petržel na malé kostičky , ideálně v poměru množstí mrkve = množství celeru a petržele) 1 velkou cibuli 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, 2-3 kuličky jalovce,...
Kaldoun
Tato lahodná polévka je neoprávněně opomíjenou klasikou, tímto bych jí chtěl otevřít cestu na vaše stoly :) Co budeme potřebovat: Skelet z husy (kachny) případně krky a křídla ze 3 kusů Vnitřnosti – játra, srdíčko, žaludek 250g kořenové zeleniny 1 cibule 2 PL hladké...
Marinovaná červená řepa s kozím sýrem
Co budeme potřebovat: červená řepa 100ml kvalitního vinného octu 2PL cukru 4PL medu 100ml olivového oleje špetka soli, pepře čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn) semínka dýně či pinie Postup: Příprava je velmi jednoduchá. Červená řepa se očistí a nakrájí na...
Panna Cotta
Panna Cotta je klasický italský smetanový dezert - zde vám ho však nabídnu v mé oblíbené a svěží verzi ... Co budeme potřebovat: na 6 porcí - záleží na velikosti nádobek 1 vanilkový lusk 240 g smetany ke šlehání špetka soli 60 g moučkového cukru 30 ml plnotučného...
Paštika z husích jater
Evičky oblíbená :-) Co budeme potřebovat: 200 g slaniny (případně větší množství oleje či sádla) 1 kg husích jater (kachních) 1 velká cibule 100–150 ml Portského (nebo 150 ml dobrého červeného vína) 2 PL švestkových povidel čerstvé bylinky (ideálně tymián) 150 g...





