Co budeme potřebovat:
  • červená řepa
  • 100ml kvalitního vinného octu
  • 2PL cukru
  • 4PL medu
  • 100ml olivového oleje
  • špetka soli, pepře
  • čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn)
  • semínka dýně či pinie

425464_2759277814142_1023678249_32264433_112565749_n3.jpg

 Postup:

Příprava je velmi jednoduchá.  Červená řepa se očistí a nakrájí na plátky max. 1mm široké a dá se do emulze.

Emulze
Vinný ocet  svaříme s 2 PL cukru a špetkou soli,  necháme se trochu vychladit.
Přidáme  4 PL  medu, nasekané bylinky a olivovéý olej.
Vyšleháme  do emulze.

Marinujeme 12 hodin – týden   chuť je stále výraznější.

Podáváme v libovolné úpravě s kozím sýrem (čerstvým)  který ochutíme solí, pepřem a bylinkami ,  trochu smetany a  vyšleháme  do hmoty, která půjde pěkně tvarovat
Ozdobíme bylinkovým olejem (může být lehce česnekový) a opečenými semínky (pinie, dýně)

Rady a triky:

Do sýru lze přidat i med a nasekané vlašské ořechy.

 

Share This