Co budeme potřebovat:
- červená řepa
- 100ml kvalitního vinného octu
- 2PL cukru
- 4PL medu
- 100ml olivového oleje
- špetka soli, pepře
- čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn)
- semínka dýně či pinie
Postup:
Příprava je velmi jednoduchá. Červená řepa se očistí a nakrájí na plátky max. 1mm široké a dá se do emulze.
Emulze
Vinný ocet svaříme s 2 PL cukru a špetkou soli, necháme se trochu vychladit.
Přidáme 4 PL medu, nasekané bylinky a olivovéý olej.
Vyšleháme do emulze.
Marinujeme 12 hodin – týden chuť je stále výraznější.
Podáváme v libovolné úpravě s kozím sýrem (čerstvým) který ochutíme solí, pepřem a bylinkami , trochu smetany a vyšleháme do hmoty, která půjde pěkně tvarovat
Ozdobíme bylinkovým olejem (může být lehce česnekový) a opečenými semínky (pinie, dýně)
Rady a triky:
Do sýru lze přidat i med a nasekané vlašské ořechy.
Nejnovější komentáře