Čerstvější sladkovodní rybu si lze jen těžko představit …

Již několik let funguje podniková prodejna Rybníkářství Pohořelice v nových prostorách přímo u sádek, na konci Velkého Dvora (pokud jedete od Pohořelic).

Prostorná prodejna je vybavena moderními technologiemi na přechovávání živých ryb, ale i dostatkem chladícího zařízení na skladování ryb již zpracovaných. Nabídka odpovídá sezoně, takže nepočítejte s tím, že vždy bude v nabídce živý candát. Pstruha, kapra, amura či tolstolobika ale pořídíte skoro vždycky.

Osobně nejčastěji využívám nabídku ryb již předzpracovaných a vakuovaných. Pstruzi jsou očištěni a nachystání tak dobře, že je lze poslat rovnou na gril. Můžete využít i nabídky ryb naložených v marinádě (tuším mají dva druhy).

Všem i odpůrcům kapra, doporučuji vyzkoušet jejich filet z kapra. Je prokrájený po několika milimetrech. Tím se i kosti rozdělí na miniaturní kousíčky, které nejsou při konzumaci problémem. Co je důležité, ryby nejsou cítit bahnem a nemusí se to přehánět s „kořením“.

Snad nikdy neodolám pestré nabídce uzených ryb. Vyzkoušel jsem úhoře, sumce, kapra, pstruha, amura i bílé ryby, ovšem nejčastěji si vezu domů uzeného tolstolobika. Toho zde umí skvěle. U uzených ryb mají opět dvě varianty. Ryby pouze slané a kořeněné. Doporučuji především tu slanou verzi. Jsou skvělé studené, napařené, lehce zagrilované i na použití do různých salátů.

Obsluha je zde profesionálně zdatná, rychlá a milá. Není problém požádat, aby vám vybranou rybu na místě odborně zabili. Odvézt si ji můžete v polystyrénové krabici s ledem, kterou zde také můžete zakoupit.

Share This