Co budeme potřebovat:        
  • vejce
  • 100ml octu
  • 1-1,5l vody
Postup:

Do kastrolku s vařící vodou (cca 1,5 l) dáme 100ml octa.
Vejce si vyklepneme do hrnečku.
Vroucí voda nám zchladla přidáním octa, což je dobře. Voda na ztracená vejce nesmí klokotat, jen sem tam bublinka.
Ve vodě si lžící uděláme vír a vejce vlijeme. Tím že se vejce točí, tak se bílek nerozplizne, ale krásně se zatáhne okolo žloutku.  Někdo tvrdí, že se má vejce umístit do středu víru, jiní zase, že mimo.  Já ho umísťuji tam kam se trefím :)
Vaříme 2-3 minutky a vyndáme děravou naběračkou na misku či talířek.

 K čemu se hodí:  
  • vejce Benedikt
  • kulajda
Rady a triky:

Pokud chcete být u ztracených vajec absolutně přesní, tak je vařte 4 min, ale po vyndání je dejte okamžitě do nádoby s ledovou vodou, aby se okamžitě ukončil var.

 

Share This