Ideální zimní večeře hotová za 20 minut.

Co budeme potřebovat: 

výborné využití sušených hub


  • 300g špaget (na 2-3 porce)
  • 3 hrsti sušených hub
  • 1 malou cibuli (nebo dvě mladé zelené)
  • 1 stroužek česneku
  • 250 ml smetany
  • sůl, pepř, kmín
  • 2PL olivového oleje
Postup:

Houby si namočíme alespoň hodinu předem (klidně i značně více) co cca 300 ml vody nebo vývaru.
Houby dáme tak jak jsou i s tekutinou dusit na mírný oheň na 15 -20 minut.
V hluboké pánvi si na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibulku, ke které přidáme po 2 minutách i česnek.
Za další minutu přidáme  podušené houby, osolíme, opepříme, přidáme kmín a zalijeme smetanou.   Promícháme, minutku provaříme společně a přidáme špagety uvařené al dente v osolené vodě.
Dobře promícháme a prohřejeme dohromady 2 minuty a můžeme podávat.

Rady a triky:

Kdo se neobejde bez parmazánu, tak si ho klidně může 30 -40g do omáčky nastrouhat, pěkně ji zahustí – v tomto případě pozor na sůl.
Omáčku můžeme zjemnit na závěr plátkem másla.
Houby se velmi snadno přepepří, dávejte na to pozor obzvláště při kombinaci houby , kmín a pepř.

 

Share This