Ideální zimní večeře hotová za 20 minut.
Co budeme potřebovat:
- 300g špaget (na 2-3 porce)
- 3 hrsti sušených hub
- 1 malou cibuli (nebo dvě mladé zelené)
- 1 stroužek česneku
- 250 ml smetany
- sůl, pepř, kmín
- 2PL olivového oleje
Postup:
Houby si namočíme alespoň hodinu předem (klidně i značně více) co cca 300 ml vody nebo vývaru.
Houby dáme tak jak jsou i s tekutinou dusit na mírný oheň na 15 -20 minut.
V hluboké pánvi si na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibulku, ke které přidáme po 2 minutách i česnek.
Za další minutu přidáme podušené houby, osolíme, opepříme, přidáme kmín a zalijeme smetanou. Promícháme, minutku provaříme společně a přidáme špagety uvařené al dente v osolené vodě.
Dobře promícháme a prohřejeme dohromady 2 minuty a můžeme podávat.
Rady a triky:
Kdo se neobejde bez parmazánu, tak si ho klidně může 30 -40g do omáčky nastrouhat, pěkně ji zahustí – v tomto případě pozor na sůl.
Omáčku můžeme zjemnit na závěr plátkem másla.
Houby se velmi snadno přepepří, dávejte na to pozor obzvláště při kombinaci houby , kmín a pepř.
Tak jsem vyzkoušel i tyto těstoviny… a musím říct, že jsou ještě o kus lepší, než ty s bazalkovou omáčkou. Ale asi to bude mou oblibou hub :) Luxus!
hmm, jsem moc rád, že to chutná i někomu jinému :)) Ono to není až tak moc Italské, ale je to zatraceně dobré :)