Rajčatová salsa, či tatarák nebo salát trochu jinak

Jeden z nejlepších předkrmů – skvěle nabudí chuťové pohárky a probudí chuť k jídlu.

Co budeme potřebovat: 
  • 6 rajčat (ideálně tlustomasých)
  • 2 -3 šalotky
  • šťávu z jedné limetky
  • 2-3 PL dobrého olivového oleje
  • 10 -15 listů bazalky
  • sůl, pepř
  • Mozarella (ideálně  di Bufala)
  • salát (hlávkový, polníček, rukolu, cokoliv)
Postup:

Rajčata na špičce lehce nakrojíme do křížku a spaříme ve vařící vodě. Tak dlouho až slupka řádně praskne a můžeme snadno oloupat.
Rajčata oloupeme, rozpůlíme a lžící vydlabeme tekutá část a zrníčka.
Dužninu nakrájíme na malé kousky, čím menší, tím lepší.
Nakrájená rajčata dáme do misky, přidáme drobně nakrájenou šalotku spařenou vřelou vodou, limetkovou štávu, nasekanou bazalku,  olivový olej, sůl a pepř.
Řádně promícháme a necháme alespoň hodinku v chladu odležet.

K čemu se hodí:

opečená bagetka
světlý toast

Rady a triky:

Kdo má rád pikantní, tak může přidat jednu drobně pokrájenou chili papričku.
Někdy je potřeba rajčata přisladit, na toto množství cca 1 ČL
Odpad z rajčat (tekuté a zrníčka)  osolím, opepřím, rozmixuji a vypiji :)

Share This