O této akci vím už delší dobu a byl jsem moc rád, že se termín odsunul až na poslední srpnový den. Ten mi dával určité šance se zúčastnit. No a šance se změnily v realitu a již dnes mohu slíbit, že vám s kamarádem Martinem Kostkou na SFF u Industry něco naservírujeme. Chviličku jsem přemýšlel, co ze světové kuchyně bych asi tak měl připravit. Nakonec jsem dospěl k rozhodnutí, že si své zastoupení zaslouží i jídla, která se u nás jí od nepaměti a která uvaříme z lokálních surovin.
Moji přátelé mě, už ani nevím z jakého důvodu, ustanovili do pozice odborníka na paštiky. Je fakt, že za poslední roky jsem jich na různé akce vyrobil snad stovky kilogramů. Proto vám i zde zkusím nabídnout dvě varianty paštiky s doma upečeným kváskovým chlebem (tento částečně upeču doma já a částečně Honza Šmikmátor – mimochodem v Brně vede kurzy pečení chleba). Okolo bude spousta vybraných lahůdek a jsem zvědavý, jestli i obyčejná paštika bude žádaným artiklem.
No a abychom zachovali ráz světovosti, tak vám snad přijde k chuti i speciální „Moravský wrap“. Již podle názvu tušíte asi nějakou vypečenost a vypečené to opravdu bude :) Voňavé lokše z brambor pomazané kachním sádlem, osm hodin pečená kachna a k tomu lehce orestované kysané zelí. Prostě wrap se vším všudy.
Nakonec si nechám snad ještě jednoho žolíka v rukávu. Snad.
Pokud si chcete užít perfektní den plný dobrého jídla, pití a zábavy, stavte se v neděli 31.8.2014 mezi 10. a 22. hodinou v Brně u Industry – Masná 9!
Dobrý den, chtěla jsem vám říct, že vaše paštika (husí jatýrka s bůčkem) byla to nejlepší co jsem na festivalu jedla! Chleba byl samozřejmě taky supr. A cena skvělá! Díky
M
Moc děkuji za reakci a jsem rád, že vám chutnalo :) Maty
Dobrý deň,
dnes sme ochutnali moravský wrap na street food festivale v Prahe a neskutočne nám chutil. Už dlho sme nejedli niečo tak dobré.
Bolo by možné poslať recept aj s presným postupom? :)
Ďakujem
Andrej
Dobrý den, moc mě těší, že vám chutnalo – po pravdě já tuto kombinaci mám také hodně rád a proto jsem jí nabídl i ostatním :) S receptem to není moc složité. Recept na lokše je na tomto webu, recept na bílé kysané zelí je také na tomto blogu. Pak už vám chybí jen upéct kachnu oblíbeným způsobem – jestli ji budete kontitovat 8 hodin na nízkou teplotu, nebo jí dábe na 165 celsiusů do horkého vzduchu na 3 hodiny, to nechám na vás. Z kachny oberete maso a nakrájíte na menší kousky. Sádlem vypečeným z kachny potíráte po upečení lokše a zelím smíchaným s masem (do směsi masa a zelí můžete také přidat výpek z masa – dle chuti)
Ďakujem Vám, určite to vyskúšam :)