Co budeme potřebovat:
- 2 vejce
- 200g polohrubé mouky
- 250ml mléka
- 2 rohlíky
- sůl
- sádlo či máslo na vymazání hrnečků
Postup:
Do mísy dáme prosátou mouku a sůl.
Mléko vyšleháme se žloutky a pomalu přiléváme do mísy.
Vypracujeme řídké těsto, do kterého vmícháme rohlíky nakrájené na kostičky (mouhou být i lehce opečené).
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta.
Nachystáme si 3-4 hnečky (300ml a více), vymažeme je sádlem si máslem a vysypeme hrubou moukou.
Hrnečky naplníme maximálně do dvou třetin.
Hrnečky umístíme do vroucí vodní lázně, tak aby jim hladina sahala maximálně do poloviny.
Podle velikosti hrnečků vaříme 25 – 40 minut. Knedle naskočí, neleknětě se krásné čepice na hrnečku – ono to neuteče.
Po uvaření vyndáme hrnečky z lázně, necháme lehce ochladnout a knedle vyklopíme.
K čemu se hodí:
- šípková
- segedín
Rady a triky:
Na vaření těchto knedlí jsou vhodné jak staré plecháčky tak i nové porcelánové hrnečky.
Tyto knedle zvládne uvařit opravdu úplně kdokoliv :)
Uz jsme je 2x dělali a mají u nás velký úspěch ;-) Asi teď jen tak nekoupím knedlu v krámě….
super, to jsem moc rád :)