fantazii se meze nekladou ...
Co budeme potřebovat:
- 150 g čerstvého zelí
- 150 g brokolice
- 100 g mrkve
- 100 g celeru
- 150 g dobrého uzeného bůčku (klidně i bez masa)
- 5 vajíček
- 3PL hladké mouky
- 1stroužek česneku
- sůl, pepř
- olej nebo sádlo na opékání
Postup:
Zeleninu očistíme, nakrájíme na malé kousky (nic většího než 1cm) a dáme do kastrolu s osolenou vodou.Přivedeme k varu, vaříme 1 minutu a zcedíme.
Uzené si nakrájíme na stejné kousky jako zeleninu.
Vajíčka vyklepneme do velké mísy, přidáme mouku, sůl, pepř a utřený česnek.
Vyšleháme do hladkého těstíčka.
Do těstíčka dáme lehce povařenou zeleninu a uzené.
Promícháme a menší naběračkou tvoříme placičky přímo na pánev s rozpáleným olejem či sádlem.
Opečeme po obou stanách do zlatova – většinou stačí minuta z každé strany.
K čemu se hodí:
- vařené nové brambory maštěné máslem
- okurkový, rajčatový či listový salát
- studené na chléb s máslem
Rady a triky:
Tyto placky jsou ideální na vymetení lednice a dodělání zbytků. Přidejte jakýkoli nastrouhaný sýr či dobrou uzeninu.
V sezóně použijte jakoukoliv zeleninu. Výborné jsou s květákem, kapustou, pórkem apod.
Zeleninu nevařte zbytečně dlouho, je super, když vám v placičce ještě lehce křupe.
Samozřejmě množství mouky záleží na velikosti vašich vajíček a také každá mouka jinak houstne. Prostě udělejte těstíčko, které vám zeleninu udrží pohromadě, ale zbytečně to nepřehánějte.
Nejnovější komentáře