Na začátku května 2015 jsme dostali možnost vyzkoušet si na svatební hostině, co umíme.
Akce probíhala v rekreačním středisku na Vysočině. K dispozici jsme měli plně vybavenou kuchyni á la Sváťa Kuřátko. Tedy hodně prostoru, všechny možné i nemožné přístroje, ale často o nějaký ten pátek starší než my sami.

Zajištění akce jsme věnovali dostatečný čas předem. Nejdříve jsme snoubencům prostřednictvím internetu navrhli, co vše pro ně můžeme zajistit. Vyměnili jsme si několik zpráv a následně se osobně sešli. Na schůzce jsme do definitivní podoby doladili menu a množství.

Svatba probíhala maličko netradičně, oběd byl naplánován dvě hodiny před obřadem. Toto pro nás bylo trochu svazující, protože nebyl prostor pro nějaké časové skluzy. Naštěstí jediná prodleva nastala na samém začátku. Než se svatební hosté sešli a usadili, měli jsme 20 minut zpoždění oproti harmonogramu. Na oběd jsme přichystali následující menu pro 30 lidí:

 PŘEDKRM
pečená červená řepa, glazovaná v balzamicu, francouzský kozí sýr

POLÉVKA
Consommé – dvojitý vývar z volské oháňky, domácí nudle, zelenina

HLAVNÍ CHOD
svíčková z jelena na smetaně, karlovarský a kynutý knedlík

DEZERT
čokoládový dort s krémem ze smetany a 80% čokolády z Ghany, šlehačka, jahody

 

Vše se podařilo včas naservírovat a nás čekala přestavba sálu a nachystání studeného a teplého bufetu pro 70 lidí. Od 14 do 24 hodin jsme podávali následující menu:

JÍDLA Z GRILU

BURGER
vyzrálé hovězí nebo dančí maso, domácí máslová brioška, slanina, sýr

STEAK
hovězí pupek, kachní prsa sous vide, krkovice nebo kuře
podávaný s listovým salátem

GRILOVANÝ LOSOS
filet z lososa podávaný s listovým salátem

GRILOVANÝ CHŘEST
se ztraceným vejcem a listovým salátem

GRILOVANÝ OŠTIEPOK
servírovaný na rozpečené bagetě s listem salátu a dresinkem

TEPLÁ JÍDLA

MATYHO WRAP
bramborová lokše, kysané lehce podušené bílé zelí, maso z konfitovaných kachních stehen

CIBULAČKA
polévka z cibule karamelizované na másle a bílého vína
podávaná s topinkou z bagety zapečené parmazánem

STUDENÝ BUFET

PAŠTIKA
kachní játra, pomalu pečený bůček, sušené ovoce, portské víno

HUMMUS
speciálně kořeněné pyré z cizrny, citronu, česneku a olivového oleje

MORAVSKÉ SUSHI
domácí zavináče ze sleďů, zelí a cibule

UTOPENEC
bezlepkový špekáček naložený v láku s cibulí

SALÁT WALDORF
legendární salát z marinovaného celeru, jablek a majonézy

DEZERT

PANNA COTTA
svěží varianta klasického italského smetanového dezertu zdobená lesním ovocem

Průběžně jsme doplňovali rautový stůl a také na objednávku grilovali masa, burgery, oštiepky, chřest atd. Grilovalo se současně na elektrickém a plynovém grilu. Klasicky první z menu zmizel losos, panna cotta a paštika. Toho není nikdy dost… Okolo 23. hodiny již byli svatebčané nakrmeni více než dosyta. Přesto pár jedinců neodolalo a do půlnoci jsme ještě naservírovali několik kachních prsou sous vide. O půlnoci jsme to zabalili a oddali jsme se zaslouženému odpočinku. Ráno nás čekala ještě snídaně, velký úklid a balení.

Tato akce pro nás byla i velkou zkušeností. Měli jsme možnost vařit ve velké plně vybavené kuchyni. Ač bylo vybavení letité, bylo funkční a často nám velmi usnadnilo naši práci.

A na závěr připojím ohlas z druhé strany – zpráva od nevěsty na FB Matyho chálka …

Je skvělé, když lidi dělají to, co je baví. Lepší je, když dělaji to, co je baví a k tomu jim to ještě jde. A nejlepší je, když někoho takového znáte a on má volno v termínu vaší svatby. Minulý víkend Maty a Matyho staff válčili v polních podmínkách proti přesile 70 : 4. A s přehledem opět všechny položili na lopatky. Paráda. Skvělý servis od návrhu jídelníčku přes nákup kvalitních a nepředražených surovin až po perfektní realizaci. Máte obrovskou zásluhu na tom, že jsme si to užili tak, jak jsme si to užili. Děkujeme!

Share This