Pěkná vyhlídka na večerní Brno a výborný poměr ceny a kvality, to je to, co mě sem přivede zpátky.
Problém ale zároveň i přednost této restaurace vidím v jejím umístění. Z ulice či obchodní pasáže není označení nikterak přehledné. Lehce se vám stane, že budete chvilku bloudit v pasáži, než naleznete ten správný výtah, který vás vyveze do 9. patra, kde se restaurace nachází. Moderní interiér a pěkná vyhlídka na Brno, jsou určitě předností. Co se zde moc nepodařilo vyřešit, je akustika.Při plném obsazení to zde hučí jako v úlu a zážitek se tím značně devalvuje.
Z menu jsem ochutnal:
Paštiku z kachních jater s redukcí z brusinek a hrušek — paštiku zkouším skoro všude a musím napsat, že tato byla dobrá. Jemná a zároveň výrazná chuť kachních jater, vhodně doplněná ovocnou redukcí. Pokud bych měl hledat chybu, tak bych určitě mandle udělal na menší kousky a lehkým opražením bych zvýraznil jejich chuť. Anglická slanina, ve které byla paštika obalena, chuť spíše narušovala, než aby jí vhodně doplňovala – přesto velmi dobrá paštika.
Lososový tartar s nočkem z koprového creme fraiche – losos nakrájený na drobné kostičky (pěkná textura), dobře ochuceno kvalitním olivovým olejem a solí. Noček spočíval v tom, že někdo na talíř nandal čajovou lžičkou creme fraiche s koprem. Možná by to zde chtělo maličko originality, nemusí být vždy losos s koprem – dobrý předkrm.
Oba předkrmy byly vhodně doplněny řezem lehce rozpečené bagety.
Kuřecí supreme plněný sušenými rajčaty – maso šťavnaté, na povrchu s dobře opečenou kůžičkou. Sušená rajčata celé jídlo příjemně osvěžila. Jako přílohu jsme zvolili rozpečenou bagetu s domácím pestem. Bagety zde nejsou určitě domácí, ale přesto dobře a chutně připravené. Kuře si v restauraci nedávám často a toto byla dobrá volba.
Rib Eye steak (jihoamerické vyzrálé maso) objednáno medium rare – steak podávaný s glazovanými šalotkami a redukcí z červeného vína. Maso bylo propečené přesně dle požadavku. Steak byl nádherně protkaný „tučnější částí“, maso křehké, šťavnaté a výborně ochucené solí a pepřem. Hodnotím jako jeden z nejlepších steaků za poslední rok.
Čokoládový fondant s pistáciovou zmrzlinou — slušně zvládnutý teplý čokoládový dortík. Uvnitř byl vlahý, nikoliv tekutý. Pistáciová zmrzlina byla komerční, velmi sladká a kombinace s rovněž velmi sladkým fondantem nebyla úplně ideální. Celé to zachraňovala nějaká nakyslá redukce medové barvy (bohužel jsem v záplavě toho sladkého nerozpoznal z čeho byla vytvořena a zeptat jsem se zapomněl)
Creme Brulee – velmi jemný krém, hladký, příjemně sladký, s patrnou chutí žloutků a slabší barvou. Karamelová krusta mohla být výraznější. Velmi dobře provedený klasický dezert.
Využili jsme poměrně široké nabídky rozlévaných vín (skoro vše, co mají v lahvích, tak nabízí i jako rozlévané) a nechali si doporučit k jednotlivým chodům víno od obsluhy. S tím se obsluha vypořádala více než dobře, stejně jako i se vším ostatním. Kohoutková voda je zde k vínu zdarma, což je příjemné.
Pěkná vyhlídka na večerní Brno a výborný poměr ceny a kvality, to je to, co mě sem přivede zpátky.
Tak jsme tam na toto doporučení včera byli a trochu nás to zklamalo. Po příchodu jsme čekali asi 20 minut na pití a nakonec donesli jen Kristině a já musel svou vodu urgovat. Navíc mi donesli vodu v lahvi, ikdyž jsem žádal o džbánek. Měl jsem ale už docela žízeň, tak jsem to přešel. Dál mě docela překvapí, když si člověk objedná deci vína za 40 korun a dostane to ve skle s uštípnutým okrajem. To stejné u talířů. Měl jsem i u předkrmu i u hlavního jídla omlácený talíř. Kristina si dala slepičí vývar a byl studený a opravdu, jak je napsáno v jídeláku, s masem. S jedním masem :) Další výtka je k propečení masa. Měl jsem také Rib eye a byl udělaný více, než jsem chtěl. Kristina měla pražmu a bojovala s celou, nevykostěnou rybou na talíři, kde byly ještě dvě bagety. Nebyl žádný talíř na kosti. Chyběl příbor na ryby. Všechno, co jsme si dali, bylo chuťově skvělé, víno naprosto super, ale většinu chyb měl na triku personál. Prý jim onemocněli lidi a nabrali brigádníky. Ale to hosta asi zajímat nemůže. Rozhodně jsme nebyli sami. Z rozhovoru u vedlejších stolů jsme cítili také nespokojenost. Jedni reklamovali jídlo a řekli, že už podruhé nepřijdou a druzí si stěžovali, že pražené mandle jsou pražené na oleji po nějakém steaku :) Že tam paní měla pepř a je z toho cítit maso. Místo to je krásné a možná tomu dáme ještě jeden pokus, tak snad nebude stálý personál nemocný :) A vyhlídka z heliportu je mazec!
hmm, tak to mě mrzí, že je taková zkušenost. Při naší návštěvě byla obsluha naproto profesionální, svižná a žádné problémy nenastaly. Nicméně ani nikomu z nás se každý den v práci nedaří stejně. Já jim šanci rozhodně ještě dám. Jinak i rozlévané víno nám bylo naléváno u stolu a dokonce jsem z každého vzorku dostal ochutnat, jestli to chci pít. To se úplně běžně nevidí.