Pěkná vyhlídka na večerní Brno a výborný poměr ceny a kvality, to je to, co mě sem přivede zpátky. 

Terasa reustarace Sunset

Problém ale zároveň i přednost této restaurace vidím v jejím umístění. Z ulice či obchodní pasáže není označení nikterak přehledné. Lehce se vám stane, že budete chvilku bloudit v pasáži, než naleznete ten správný výtah, který vás vyveze do 9. patra, kde se restaurace nachází. Moderní interiér a pěkná vyhlídka na Brno, jsou určitě předností. Co se zde moc nepodařilo vyřešit, je akustika.Při plném obsazení to zde hučí jako v úlu a zážitek se tím značně devalvuje.

Z menu jsem ochutnal:

 

Paštiku z kachních jater s redukcí z brusinek a hrušek — paštiku zkouším skoro všude a musím napsat, že tato byla dobrá. Jemná a zároveň výrazná chuť kachních jater, vhodně doplněná ovocnou redukcí. Pokud bych měl hledat chybu, tak bych určitě mandle udělal na menší kousky a lehkým opražením bych zvýraznil jejich chuť. Anglická slanina, ve které byla paštika obalena, chuť spíše narušovala, než aby jí vhodně doplňovala – přesto velmi dobrá paštika.

Lososový tartar s nočkem z koprového creme fraiche – losos nakrájený na drobné kostičky (pěkná textura), dobře ochuceno kvalitním olivovým olejem a solí. Noček spočíval v tom, že někdo na talíř nandal čajovou lžičkou creme fraiche s koprem. Možná by to zde chtělo maličko originality, nemusí být vždy losos s koprem – dobrý předkrm.

Oba předkrmy byly vhodně doplněny řezem lehce rozpečené bagety.

 

Kuřecí supreme plněný sušenými rajčaty – maso šťavnaté, na povrchu s dobře opečenou kůžičkou. Sušená rajčata celé jídlo příjemně osvěžila. Jako přílohu jsme zvolili rozpečenou bagetu s domácím pestem. Bagety zde nejsou určitě domácí, ale přesto dobře a chutně připravené. Kuře si v restauraci nedávám často a toto byla dobrá volba.

Rib Eye steak (jihoamerické vyzrálé maso) objednáno medium rare – steak podávaný s glazovanými šalotkami a redukcí z červeného vína. Maso bylo propečené přesně dle požadavku. Steak byl nádherně protkaný „tučnější částí“, maso křehké, šťavnaté a výborně ochucené solí a pepřem. Hodnotím jako jeden z nejlepších steaků za poslední rok.

 

Čokoládový fondant s pistáciovou zmrzlinou — slušně zvládnutý teplý čokoládový dortík. Uvnitř byl vlahý, nikoliv tekutý. Pistáciová zmrzlina byla komerční, velmi sladká a kombinace s rovněž velmi sladkým fondantem nebyla úplně ideální. Celé to zachraňovala nějaká nakyslá redukce medové barvy (bohužel jsem v záplavě toho sladkého nerozpoznal z čeho byla vytvořena a zeptat jsem se zapomněl)

Creme Brulee – velmi jemný krém, hladký, příjemně sladký, s patrnou chutí žloutků a slabší barvou. Karamelová krusta mohla být výraznější. Velmi dobře provedený klasický dezert.

 

Využili jsme poměrně široké nabídky rozlévaných vín (skoro vše, co mají v lahvích, tak nabízí i jako rozlévané) a nechali si doporučit k jednotlivým chodům víno od obsluhy. S tím se obsluha vypořádala více než dobře, stejně jako i se vším ostatním. Kohoutková voda je zde k vínu zdarma, což je příjemné.

Pěkná vyhlídka na večerní Brno a výborný poměr ceny a kvality, to je to, co mě sem přivede zpátky.


Share This