Je mi naprosto jasné, že to není klasická slépka či kuře na paprice, ale vyzkoušejte a schválně co budete dělat častěji?
Co budeme potřebovat:
- 1 kuře
- 100g kořenové zeleniny
- 2 menší cibule
- 3 kuličky nového koření a 5 kuliček celého pepře
- 50g másla
- 3PL papriky
- 2-3PL hladké mouky
- 250ml smetany
- sůl, pepř
Postup:
- Kuře vykostíme tak, že nám zůstanou 2 prsa a 2 stehenní řízky.
- Zbylý skelet dáme vařit do 1,5 litru vody spolu s kořenovou zeleninou, jednou cibulí, novým kořením, celým pepřem a 1ČL soli. Uděláme si luxusní vývar, budeme ho potřebovat cca 1 litr.
- V kastrolu si na másle opečeme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou a po 30 vteřinách i moukou. Vznikne nám krásná červená jíška.
- Jíšku pomalu ředíme vývarem a provaříme cca 25 minut.
- Projedeme ponorákem, aby nám tam nezůstala žádná větší cibulka
- Přidáme smetanu a a vyšleháme metličkami.
- Vznikne nám krásná lehká omáčka – kuřecí, papriková a smetanová.
- Vykoštěné maso jen osolíme, opepříme a ugrilujeme obvyklým způsobem.
- Maso nakrájíme na menší kousky a dáme prohřát do omáčky.
K čemu se hodí:
- těstoviny všeho druhu
- knedla housková
Rady a triky:
Prsa grilujte pěkně na vysoko, žádné rozřezávání na placku – ať zůstanou pěkně šťavnatá. Pokud je nakrájíte na plátky a zjistíte, že jsou uvnitř skoro syrová, tak plátky přiložte na rozpálený gril či pánev jen pár vteřin z každé strany ( prostě tss, tss :)). Rychlost tohoto receptu spočívá v tom, že vývar máte neustále v lednici a můžete začít od poloviny receptu. V zásadě za 30 minut můžete mít skvělou omáčku s masem.
Nejnovější komentáře