Je mi naprosto jasné, že to není klasická slépka či kuře na paprice, ale vyzkoušejte a schválně co budete dělat častěji?

Co budeme potřebovat:

  • 1 kuře
  • 100g kořenové zeleniny
  • 2 menší cibule
  • 3 kuličky nového koření a 5 kuliček celého pepře
  • 50g másla
  • 3PL papriky
  • 2-3PL hladké mouky
  • 250ml smetany
  • sůl, pepř

Postup:

  • Kuře vykostíme tak, že nám zůstanou 2 prsa a 2 stehenní řízky.
  • Zbylý skelet dáme vařit do 1,5 litru vody spolu s kořenovou zeleninou, jednou cibulí, novým kořením, celým pepřem a 1ČL soli. Uděláme si luxusní vývar, budeme ho potřebovat cca 1 litr.
  • V kastrolu si na másle opečeme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou a po 30 vteřinách i moukou.  Vznikne nám krásná červená jíška.
  • Jíšku pomalu ředíme vývarem a provaříme cca 25 minut.
  • Projedeme ponorákem, aby nám tam nezůstala žádná větší cibulka
  • Přidáme smetanu a a vyšleháme metličkami.
  • Vznikne nám krásná lehká omáčka – kuřecí, papriková a smetanová.
  • Vykoštěné maso jen osolíme, opepříme a ugrilujeme obvyklým způsobem.
  • Maso nakrájíme na menší kousky a dáme prohřát do omáčky.

K čemu se hodí:

Rady a triky:

Prsa grilujte pěkně na vysoko, žádné rozřezávání na placku – ať zůstanou pěkně šťavnatá.  Pokud je nakrájíte na plátky a zjistíte, že jsou uvnitř skoro syrová, tak plátky přiložte na rozpálený gril či pánev jen pár vteřin z každé strany ( prostě tss, tss :)). Rychlost tohoto receptu spočívá v tom, že vývar máte neustále v lednici a můžete začít od poloviny receptu. V zásadě za 30 minut můžete mít skvělou omáčku s masem.

Share This