Jehněčí krk pomalu pečený

Jehněčí krk pomalu pečený

Co budeme potřebovat (4porce):                1-1,5kg jehněčího krku 250g kořenové zeleniny 200ml červeného vína 1 cibule 2 stroužky česneku čerstý tymián a rozmarýn 1PL rajčatového protlaku 1PL švestkových povidel sůl, pepř, bobkový list olej Postup: Jehněčí krk...

Filátka ze pstruha pečená v přepuštěném másle

Filátka ze pstruha pečená v přepuštěném másle

Co budeme potřebovat:                              Filátka ze pstruha Přepuštěné máslo Šťávu z poloviny citronu sůl, pepř petželová nať Postup: Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo. Do másla vložíme osolené a jemně opepřené filety  (nejdříve kůží dolů). Kůží dolů...

Pomalu pečené hovězí žebro

Pomalu pečené hovězí žebro

Co budeme potřebovat (4 porce): 1 - 1,5kg hovězích žeber (když budou vyzrálá, tím lépe) 250g kořenové zeleniny               2 stonky řapíkatého celeru 30g zázvoru 1PL lžíce rajčatového protlaku 200ml červeného vína 300ml hovězího vývaru sůl, pepř    Postup:...

Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Co budeme potřebovat: Mořidlo – octové máslo Kořenovou zeleninu (cca 500g mrkev, celer a petržel na malé kostičky , ideálně v poměru množstí mrkve = množství celeru a petržele) 1 velkou cibuli 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, 2-3 kuličky jalovce,...