Co budeme potřebovat:   

Švestky pečené v másle, tvarohové nočky a vanilková omáčka


  • 12 švestek
  • 80g másla
  • 250g tvarohu (ideálně tučný v alobalu)
  • 4PL dětské krupičky
  • špetku soli
  • 1 vejce
Postup:

Nejdříve si v míse smícháme tvaroh (bez tekutiny), vejce, krupičku a špetku soli.  Vymícháme hladké těsto (nebude tuhé, taková hustší vyšlehaná šlehačka) a necháme ho chvilku v chladu odpočívat.
Mezitím opláchneme švestky, dáme je ve vhodné zapékací misce spolu s máslem do vyhřáté trouby na 220 celsiusů na 8-10 minut.
Dostatečné množství (3 litry) jemně osolené vody uvedeme do varu.
Za pomoci dvou polévkových lžic tvarujeme z těsta nočky a házíme je rovnou do vroucí vody. Pracujeme rychle!  Vodu promícháme aby nezůstaly nočky nalepené na dno.
Po vyplavání nočků na hladinu vaříme ještě dalších 5 -7 minut (záleží na tom jak velké máme lžíce).
Servírujeme spolu s pečenými švestkami a vanilkovou omáčkou.

Rady a triky:

Pokud jsou švestky málo vyzrálé tak je dobré si pomoci trochu práškovým cukrem.
Tvarohové nočky je možné podávat i třeba s čerstvými jahodami trochu rozvařenými se zeleným pepřem, s čokoládovou omáčkou apod..

 

Share This