Co budeme potřebovat:

Pasta z pečených paprik


  • 3 červené papriky
  • 70 g mandlí
  • 1 chili paprička
  • 1/2 ČL sladké papriky
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 50 ml olivového oleje
  • sůl, pepř
Postup:

Papriky očistíme, zbavíme jadýrek a rozkrájíme na  4-6 dílů.
Papriky dáme na pekáček a zakápneme olivovým olejem, osolíme a dáme péct na 210 celsiusů na 30 minut.
Mezitím si na suché pánvi opražíme mandle (klidně i lupínky).
Upečené papriky dáme do mísy a neprodyšně uzavřeme potravinářskou fólií.
Necháme zapařit cca 20 minut a poté z paprik oloupeme slupku.  Pokud máme papriky dobře upečené a dobře zapařené tak to jde skoro samo.
Upečené papriky dáme do mixéru, přidáme opražené mandle, nasekanou chili papričku, papriku, citronovou šťávu, sůl, pepř a olivový olej.
Vše lehce promixujeme.  Výsledkem bude hrubá pasta, která bude jemně pikantní a krásně voní „uzenými“ paprikami.

 

K čemu se hodí:
  • grilovaná masa
  • pečená masa
  • uzené
  • saláty

Rady a triky:

Můžete si udělat jakkoliv pikantní verzi, přesně podle vašeho gusta.
Pokud máte rádi výraznější chutě, tak přidejte ještě trochu vinného octu.

 

Share This