Co budeme potřebovat:
- 3 červené papriky
- 70 g mandlí
- 1 chili paprička
- 1/2 ČL sladké papriky
- šťáva z 1/2 citronu
- 50 ml olivového oleje
- sůl, pepř
Postup:
Papriky očistíme, zbavíme jadýrek a rozkrájíme na 4-6 dílů.
Papriky dáme na pekáček a zakápneme olivovým olejem, osolíme a dáme péct na 210 celsiusů na 30 minut.
Mezitím si na suché pánvi opražíme mandle (klidně i lupínky).
Upečené papriky dáme do mísy a neprodyšně uzavřeme potravinářskou fólií.
Necháme zapařit cca 20 minut a poté z paprik oloupeme slupku. Pokud máme papriky dobře upečené a dobře zapařené tak to jde skoro samo.
Upečené papriky dáme do mixéru, přidáme opražené mandle, nasekanou chili papričku, papriku, citronovou šťávu, sůl, pepř a olivový olej.
Vše lehce promixujeme. Výsledkem bude hrubá pasta, která bude jemně pikantní a krásně voní „uzenými“ paprikami.
K čemu se hodí:
- grilovaná masa
- pečená masa
- uzené
- saláty
Rady a triky:
Můžete si udělat jakkoliv pikantní verzi, přesně podle vašeho gusta.
Pokud máte rádi výraznější chutě, tak přidejte ještě trochu vinného octu.
Nejnovější komentáře