prosvětlený interiér

Tato restaurace v samotném centru Brna je poměrně čerstvou novinkou. Prosadit se zde snaží zaměřením na italskou a středomořskou kuchyni. Interiér je moderní, čistý a svěží. Zařízení převážně v bílé barvě s černými doplňky prostor opticky zvětšuje a zároveň napomáhá dobrému a příjemnému osvětlení. Denní nabídka je prezentována formou velké černé tabule umístěné na zdi.

 

 

Zatím jsem zde ochutnal jídla jak ze speciální denní tak i stálé nabídky:

Tartar z hříbků podávaný na opečeném plátku bagety s hoblinkami parmazánu. Hřiby prošly patrně jen velmi lehkou tepelnou úpravou, byly křupavé a zůstala zachována výrazná houbová chuť. Většinou o amouse bouchee nepíšu, ale toto soustíčko bylo chuťově vyvážené, pěkně vypadalo a příjemně naladilo na další chody.

Carpaccio z chobotnice – maso bylo křehké, nakrájené na tenoučké plátky, doplněné výrazným olivovým olejem a redukcí z balsamica. Tento předkrm se asi stává zdejším hitem, protože si našel cestu na nejeden stůl – pro mě velmi příjemné překvapení

Z domácí pasty jsem si dal papardele s telecím ragú. Pasta uvařená přesně al dente. Ragú, ač vonělo vínem, tak na mě působilo celkem nevýrazně. Tomu možná napomáhalo i jemné namletí telecího masa – dobré, ale čekal jsem větší chuťovou explozi.

Pražma – zvolil jsem úpravu v podobě filátek s parmskou šunkou. Ryba výborně zpracovaná (opravdu bez kostí), kůže vypečená dokřupava a maso šťavnaté. Celkově výborně ochucené a vonící bylinkami. Přílohou zde bylo bramborové pyré s karotkou. Někomu se může líbit efekt jemného pyré s kousky křupavé zeleniny, ale mě to spíše rušilo.
Přesto celkově velmi povedené jídlo.

Ricottový dort s čerstvým ovocem – klasický cheesecake, na můj vkus málo šťavnatý. Čerstvé ovoce bylo zastoupeno v podobě několika tenkých plátků jablka, hrušky a jahody roztroušených po talíři – pro mě spíše nenaplněné očekávání.

Mandlovo-hruškový koláč – poměrně hutné tenké těsto doplněné bohatou vrstvou hrušek usazených v čokoládově laděné náplni. Servírované s porcí šlehačky ve tvaru rozmázlé slzy – dobrý, ač ne moc lehký dezert.
Delší dobu jsem váhal, zda dám za kvalitu 4 nebo 3, ale díky dezertům jsem se nakonec přiklonil k nižšímu hodnocení.

Pokud si člověk chce dopřát kompletní menu, pak jsou porce jídla zbytečně velké.

K pití jsem měl slušné rozlévané italské Chardonnay a vodu. S dotazem na kohoutkovou vodu jsem nepochodil a s úsměvem byl odkázán na vodu balenou. V nabídce mají sicilskou kávu Miscela d’Oro, ale vzhledem k pokročilé době jsem tento test nepodstoupil.

Obsluha byla příjemná, znalá věci a po většinu večera pozorná.
Mám maličko obavu, jak bude kuchyně a obsluha stíhat v případě plně obsazené restaurace. Já jsem zde zažil cca 30% obsazenost a byly okamžiky, kdy čas pracoval již proti personálu.
Po příchodu hostů jim byla vždy zapálena na stole vonná svíce z nejmenovaného švédského obchodu. Toto osobně považuji za nejvíce rušivý element celého večera. Chci cítit jak vonní jídlo a ne čuchat nějaký umělý rybíz…

Pokud si chcete dát dobré jídlo v příjemném prostředí za férovou cenu, tak jste tu správně  –   l’Abbuffata Ristorante & Caffe bar

Share This