Jestli mám oprávnění psát recenzi k nějaké restauraci, tak je to právě Garda. Tuto restauraci jsem navštívil určitě padesátkrát, z toho více než polovina návštěv byla v době poledního menu.

Moderní, čistý a kompletně nekuřácký interiér se neomrzí ani při častých návštěvách.

čistý a moderní interiér restaurace

Jídelní lístek se mění vždy po několika měsících a je příjemně stručný. Často je k dispozici i nějaká speciální nabídka. Zažil jsem zde i mírná zklamání, ale v drtivé většině případů panovala naprostá spokojenost.

Restaurace jede hlavně na poledním menu. V nabídce jsou  dvě varianty v ceně 94 Kč. Součástí menu je vždy i malý dezert. Cena může působit vyšším dojmem, ale na talíři dostanete poctivé jídlo v moderním střihu. Ona za vše hovoří obsazenost restaurace – v době od 12 do 13 hodin zde většinou nepropadne ani špendlík. Já osobně na menu chodím do 11:30, to si užiju ještě v naprostém klidu. Oproti tomu později po 13. hodině už je velká pravděpodobnost, že nabídka nebude kompletní.

Ze stálých jídel zde umí výborně steak ze svíčkové z mladého býčka. Vyzkoušel jsem ho několikrát a vždy jsem byl spokojen v plné míře. Málokdy odolám jehněčímu ze speciální nabídky – to má kuchař také zmáknuté.

Jídla, která jsem si dal při návštěvě v prosinci 2012, ze které mám poznámky:

Vývar z hovězí oháňky s masem, nudlemi a zeleninou – silná polévka s nezaměnitelným aroma i chutí. Vývar z oháňky prostě píše a zde ho mají opravdu poctivý i s řádnou porcí masa – výborná polévka.

Hovězí líčka na červeném víně s restovanými hříbky a bramborovou kaší – líčka se stávají fenoménem mnoha restaurací. Zde se k nim postavili méně tradičním způsobem a povedlo se. Maso se rozplývalo na jazyku a perfektně ladilo se silnou omáčkou. Pokud bych měl hledat chyby, tak snad houby byly slanější, ale celkově to nijak výrazně nerušilo – velmi dobré jídlo.

Bramborové gnocchi s omáčkou z listového špenátu a pečenými kousky norského lososa – dobře připravené gnocchi s „omáčkou“ ze smetany, vajíčka, listového špenátu s příjemnou dochutí česneku. Losos by si zasloužil kratší dobu přípravy, ale to může být ovlivněno tím, že mám rád lososa uvnitř prakticky syrového. Dobré jídlo.

Creme brûllée – podávaný poměrně netradičně v hodně široké misce. Vrstva krému jen okolo 2 cm. Tento nápad mě příjemně překvapil. Vytvořil se zde velký prostor pro karamelovou krustu. Krém byl jemný, opravdu vanilkový a krusta křupavá. Příjemný dezert.

Nabídka nápojů je standardní. Vína jsou zastoupena především regionální v poměrně široké nabídce za přijatelnou cenu.

V roce 2013 jsem tuto restauraci navštívil minimálně desetkrát a nepamatuji si nějaká vážná pochybení.  Nechali jsme si zde zorganizovat i oslavu promoce pro 13 lidí a spokojenost vládla mezi všemi generacemi.

Personál je ochotný a na profesionální úrovni.

Slabší stránkou této restaurace je pro mě pivo. Staropramen či Stellu vypiji k mastnějšímu jídlu, ale rozhodně mě to do této restaurace nepřitáhne.

Garda je pro mě naprosto jasnou volbou, pokud mám doporučit restauraci v oblasti Starého Lískovce či Bohunic.

 

Share This