Jednodušeji už to nejde :)
Co budeme potřebovat:( 8 malých porcí)
- 400 g červené řepy
- 100 ml balzamica
- 1 PL olivového oleje
- trochu čerstvých bylin (dvě snítky tymiánu, pár jehliček rozmarýnu)
- 100 g čerstvého kozího sýru
- pár listů salátu (rukola, polníček, listy červené řepy, prostě co je zrovna k mání)
- sůl, pepř
Postup:
Oloupeme řepu, nakrájíme na stejné kostičky cca 1 cm.
Kostičky nasypeme na alobal, zakápneme olivovým olejem, lehce osolíme, opepříme, přidáme bylinky, zabalíme a dáme na plech do vyhřáté trouby na 35 minut na 180 celsiusů.
Upečenou řepu rozbalíme a ochutnáme. Měla by ještě pěkně křupat, ale již by na ní měla být patrná tepelná úprava.
Hlubokou pánev dáme na zdroj tepla a pěkně rozehřejeme.
Do pánve přesypeme předpečenou řepu s bylinkami.
Zalijeme balsamicem a za občasného míchání odvaříme 5-10 minut.
Vznikne nám ulepená, „sladkokyselá“ řepa s příchutí bylinek.
Servírujeme s pár listy salátu a kousky kozího sýru.
Rady a triky:
Toto uděláte s jakýmkoliv Balsamicem, ale ve vaření se vám vždy odrazí kvalita vstupních surovin. Já velmi rád na řepu používám Balsamico z jablek od Bohemia olej.
Pokud vám vadí výrazná chuť kozího sýru, tak zkuste mix kozího sýru s čerstvým kravským (žervé, lučina apod.), případně čistý čerstvý sýr z kravského mléka.
Pro tento recept mám nejraději čerstvý kozí Prezident, ale poslední dobou nějak zmizel z pultů…
Nejnovější komentáře