Co budeme potřebovat:
- bazalku cca 150g
- olivový olej 200ml
- 1 stroužek česneku
- 40g slunečnicových semínek (originál piniových oříšků)
- 50g strouhaného parmazánu
- 1/2ČL hrubé soli
Postup:
Do hmoždíře dáme lístky bazalky (bez stonků), sůl , česnek a semínka a pěkně rozetřeme.
Přidáme nastrouhaný parmazán, promícháme a postupně přilíváme olivový olej, dokud se nedostaneme na požadovanou konzistenci.
K čemu se hodí:
- těstoviny
- grilovaná masa
- rozpečená bagetka
Rady a triky:
Můžete samozřejmě použít i mixér, ale dávejte pozor na vysoké otáčky, budete mít pesto extrémně kašovité a zdá se mi, že má tendenci i měnit chuť maličko do kysela.
Jak dobrý použijete olivový olej, tak dobré bude vaše pesto.
Pesto vydrží v lednici ve sklenici klidně několik týdnu, pokud ho takto uskladňujete, tak doporučuji po nandání do sklenice nalít nahoru ještě maličko čistého olivového oleje.
Trackbacky/pingbacky