Co budeme potřebovat: 
  • bazalku cca 150g
  • olivový olej 200ml
  • 1 stroužek česneku
  • 40g slunečnicových semínek (originál piniových oříšků)
  • 50g strouhaného parmazánu
  • 1/2ČL hrubé soli
Postup:

Do hmoždíře dáme lístky bazalky (bez stonků), sůl , česnek a semínka a pěkně rozetřeme.
Přidáme nastrouhaný parmazán, promícháme a postupně přilíváme olivový olej, dokud se nedostaneme na požadovanou konzistenci.

K čemu se hodí:
  • těstoviny
  • grilovaná masa
  • rozpečená bagetka
Rady a triky:

Můžete samozřejmě použít i mixér, ale dávejte pozor na vysoké otáčky,  budete mít pesto extrémně kašovité a zdá se mi, že má tendenci i měnit chuť maličko do kysela.
Jak dobrý použijete olivový olej, tak dobré bude vaše pesto.
Pesto vydrží v lednici ve sklenici klidně několik týdnu, pokud ho takto uskladňujete, tak doporučuji po nandání do sklenice nalít nahoru ještě maličko čistého olivového oleje.

Share This