Moje nejoblíbenější úprava zelí – žádné dlouhé vaření, žádné zahušťování.
Co budeme potřebovat:
- 500g bílého kysaného zelí
- 1 menší cibuli
- 1/2 ČL kmínu
- 1/2 ČL soli
- 1 – 2 ČL cukru
- 70g másla
Postup:
Vezmeme 2/3 másla a necháme rozpustit v kastrolu. Přidáme drobně nakrájenou cibulku a restujeme cca 3 minuty.
Přidáme zcezené a prokrájené zelí, sůl, cukr, kmín a za občasného zamíchání restujeme cca 5 minut.
Na závěr přidáme zbytek másla a promícháme.
K čemu se hodí:
- pomalu pečený bůček
- uzená masa
- jakékoliv pečené maso
Rady a triky:
Zelí musí zůstat pěkně křupavé, žádná rozvařená břečka.
Pokud se nám zdá výsledná chuť příliš sladká, tak dochutím vodou zcezenou ze zelí.
Pokud podáváte například s uzeným a nemáte žádnou pěknou tmavou vypečenou šťávu, tak do zelí přidejte více másla a máte vystaráno.
Nejnovější komentáře