Moje nejoblíbenější úprava zelí – žádné dlouhé vaření, žádné zahušťování.

Co budeme potřebovat:

křupavé bílé zelí

  • 500g bílého kysaného zelí
  • 1 menší cibuli
  • 1/2 ČL kmínu
  • 1/2 ČL soli
  • 1 – 2 ČL cukru
  • 70g másla

Postup:

Vezmeme 2/3 másla a necháme rozpustit v kastrolu. Přidáme drobně nakrájenou cibulku a restujeme cca 3 minuty.
Přidáme zcezené a prokrájené zelí, sůl, cukr, kmín a za občasného zamíchání restujeme cca 5 minut.
Na závěr přidáme zbytek másla a promícháme.

K čemu se hodí:
  • pomalu pečený bůček
  • uzená masa
  • jakékoliv pečené maso

Rady a triky:

Zelí musí zůstat pěkně křupavé, žádná rozvařená břečka.
Pokud se nám zdá výsledná chuť příliš sladká, tak dochutím vodou zcezenou ze zelí.
Pokud podáváte například s uzeným a nemáte žádnou pěknou tmavou vypečenou šťávu, tak do zelí přidejte více másla a máte vystaráno.

 

 

Share This