Co budeme potřebovat:(6 porcí)
- 750 g vepřová plec nebo kýta
- 1 vepřové srdíčko
- 250 g vepřových jater
- 100 g vepřového sádla
- 5 velkých cibulí
- 3 stroužky česneku
- 3 PL sladké papriky
- 1 Čl kmínu
- 1 chilli paprička, nebo adekvátní množství pálivé papriky
- 2 ČL majoránky
- 2 PL vinného octu (ideálně červený)
- 2 PL hladké mouky
- sůl, pepř
Postup:
Základ na guláš uděláme stejný jako vždy. V hrnci necháme rozpustit sádlo, přidáme drobně nakrájenou cibuli a orestujeme do hněda, ne do zlatova a ne do černa :)
Mezitím si všechno maso očistíme, obzvláště u srdíčka a jater jsme důslední. Nakrájíme na kousky (takové, jaké máme v guláši rádi) , osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi (ideálně s trochou sádla).
Když je cibule hnědá, tak ji zaprášíme sladkou paprikou, přidáme nasekanou chilli papričku, promícháme a zakápneme vinným octem (deglazujeme).
Přidáme 500 ml vody a 15 minut provaříme. Rozmixujeme ponorným mixérem do hladka.
Do rozmixovaného základu vložíme opečené maso, přidáme prolisovaný česnek, kmín a majoránku, trochu soli a pepře.
Pomalu dusíme 3-4 hodiny, aby i srdíčko bylo krásně měkké.
Pokud je potřeba, tak nakonec zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody a provaříme dalších 20 minut.
Nejnovější komentáře