Co budeme potřebovat: 

Vlažný kuskus s grilovanou zeleninou je ideální přílohou ke grilované rybě


  • 150g kuskusu
  • 2-3PL olivového oleje
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400ml vývaru (zeleninový, kuřecí)
  • 15 cherry rajčátek
  • 1 papriku
  • 1 cuketu
  • sůl, pepř
Postup:

Do hlubší pánve či vhodného kastrůlku dáme trochu olivového oleje a orestujeme na něm jednu menší, drobně nakrájenou cibuli.  Přidáme 1 nakrájený česnek, zarestujeme a přilijeme vývar.
Uvedeme do varu, přidáme kuskus, promícháme a dáme bokem.  Kuskus za pár minut krásně nasákne vývar a ochutí se jím.
Na pánvi rozehřejeme zbytek olivového oleje a jemně na něm opečeme nakrájenou zeleninu.  Velikost nechám na vaší fantazii.  Nejdříve dáme do pánve cibuli rozebranou na měsíčky, poté přidáme papriku, po další minutě cuketu a nakonec rajčátka a prolisovaný česnek.
Řádně osolíme, opepříme a opatrně vmícháme do vlažného kuskusu.  Celé můžeme ještě dochutit olivovým olejem a pár kapkami citronové šťávy.

K čemu se hodí:
  • grilované ryby
  • jen tak samotné
Rady a triky:

Pokud máte rádi pikantní chutě, tak při opékání cibulky a česneku do základu kuskusu přihoďte nasekanou chilli papričku.
Zeleninu zvolte jakou máte rádi a hlavně podle sezóny.

Share This