Co budeme potřebovat:
- 150g kuskusu
- 2-3PL olivového oleje
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400ml vývaru (zeleninový, kuřecí)
- 15 cherry rajčátek
- 1 papriku
- 1 cuketu
- sůl, pepř
Postup:
Do hlubší pánve či vhodného kastrůlku dáme trochu olivového oleje a orestujeme na něm jednu menší, drobně nakrájenou cibuli. Přidáme 1 nakrájený česnek, zarestujeme a přilijeme vývar.
Uvedeme do varu, přidáme kuskus, promícháme a dáme bokem. Kuskus za pár minut krásně nasákne vývar a ochutí se jím.
Na pánvi rozehřejeme zbytek olivového oleje a jemně na něm opečeme nakrájenou zeleninu. Velikost nechám na vaší fantazii. Nejdříve dáme do pánve cibuli rozebranou na měsíčky, poté přidáme papriku, po další minutě cuketu a nakonec rajčátka a prolisovaný česnek.
Řádně osolíme, opepříme a opatrně vmícháme do vlažného kuskusu. Celé můžeme ještě dochutit olivovým olejem a pár kapkami citronové šťávy.
K čemu se hodí:
- grilované ryby
- jen tak samotné
Rady a triky:
Pokud máte rádi pikantní chutě, tak při opékání cibulky a česneku do základu kuskusu přihoďte nasekanou chilli papričku.
Zeleninu zvolte jakou máte rádi a hlavně podle sezóny.
Trackbacky/pingbacky