Co budeme potřebovat: (3 porce)
- 400 g vodního melounu bez slupky a ideálně i bez pecek
- 150 g cherry rajčat
- 50 g černých oliv
- 50 g baby špenátu
- 150 g sýru feta
- 2 pl olivového oleje
- šťávu z 1 citronu
- sůl, pepř
Postup:
Meloun nakrájíme na kostičky se stranou 2cm.
Přidáme na půlky rozkrojená cherry rajčata, nakrájené olivy, opláchnuté listy špenátu, nakrájený nebo nastrouhaný sýr feta.
Zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou.
Můžeme dochutit solí a pepřem.
Rady a triky:
Tato kombinace se může zdát zvláštní, ale v parném počasí je skvělá a osvěžující.
Samozřejmě můžete Fetu nahradit Balkánem, ale mějte na paměti, že čím kvalitnější suroviny do salátu dáte, tím bude lepší.
Pokud máte přebytek máty, koriandru, petrželky nebo bazalky, tak se nebojte pár lístků do salátu také přihodit.
Salát je ideální podávat dobře vychlazený!
Nejnovější komentáře