Co budeme potřebovat: (3 porce)

  • 400 g vodního melounu bez slupky a ideálně i bez pecek
  • 150 g cherry rajčat
  • 50 g černých oliv
  • 50 g baby špenátu
  • 150 g sýru feta
  • 2 pl olivového oleje
  • šťávu z 1 citronu
  • sůl, pepř

 

Postup:

Meloun nakrájíme na kostičky se stranou 2cm.
Přidáme na půlky rozkrojená cherry rajčata, nakrájené olivy, opláchnuté listy špenátu, nakrájený nebo nastrouhaný sýr feta.
Zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou.
Můžeme dochutit solí a pepřem.

salát s melounem a grilovanou kukuřicí

salát s melounem a grilovanou kukuřicí

Rady a triky:

Tato kombinace se může zdát zvláštní, ale v parném počasí je skvělá a osvěžující.
Samozřejmě můžete Fetu nahradit Balkánem, ale mějte na paměti, že čím kvalitnější suroviny do salátu dáte, tím bude lepší.
Pokud máte přebytek máty, koriandru, petrželky  nebo bazalky, tak se nebojte pár lístků do salátu také přihodit.
Salát je ideální podávat dobře vychlazený!

 

Share This