Těstoviny a hříbky na másle

Těstoviny a hříbky na másle

V jednoduchosti je síla a krása. Snad moje nejoblíbenější těstovinové a houbové jídlo .. Co budeme potřebovat (4 porce): 300g kvalitních těstovin (ideálně domácí) 500 -600g čerstvých hřibů 1 cibule 70g másla 1ČL kmínu sůl, pepř Postup: Těstoviny uvaříme al dente v...

Pyré z mladého hrášku

Pyré z mladého hrášku

Co budeme potřebovat: 500g mladého zeleného hrášku 300ml vody 50g másla sůl, pepř, muškátový květ Postup: Hrášek dáme do vody se špetkou muškátového květu. Vaříme podle kvality (stáří)  hrášku 2 -4 minuty. Déle to nemá žádný efekt, pouze přijdete o krásnou zelenou...

Kynuté jahodové knedle

Kynuté jahodové knedle

Co budeme potřebovat:    300g hladké mouky 200ml vlažného mléka 2PL cukru 2PL rozpuštěného másla 1 žloutek 1/2 kostky droždí špetku soli jahody Postup: Droždí rozdrobíme do hrnečku, přidáme cukr, zasypeme asi 1Pl mouky a zalijeme polovinou vlažného mléka. Necháme...