žádné rozvařování, žádné zahušťování
Co budeme potřebovat(4 porce):
- 1 malá kapusta (1/2 velké)
- 1 cibule
- 1-2 stroužky česneku
- 50 g másla
- 100 g domácí uzený bůček (dobrá anglická slanina)
- sůl, pepř
Postup:
Kapustu očistíme, rozpůlíme a vyřízneme tuhý košťál.
Očištěnou kapustu nakrájíme na nudličksy (0,5 – 4 cm – ale měřit nic nemusíte, je to na vás).
Nakrájenou kapustu dáme do hrnce s vřelou vodou a necháme 1-2 minuty spařit, poté zcedíme.
Máslo rozpustíme v hrnci a přidáme drobně nakrájenou cibuli.
Po minutce přihodíme na kostičky nakrájenou slaninu.
V okamžiku kdy je slanina trochu vypečená (2-3 minuty) tak přihodíme také rozmáčknutý, drobně nakrájený česnek a nakrájenou, spařenou kapustu.
Osolíme, opepříme , řádně promícháme a na másle dusíme 2-3 minuty.
Měla by se vám propojit chuť másla, slaniny a kapusty. Kapusta by měla zůstat al dente – lehce křupavá.
K čemu se hodí:
- grilovaná masa (kachní prsa, králík, vepřová panenka, jehněčí kotletky)
- vařené brambory
Rady a triky:
Nepřehánějte to s tepelnou úpravou a rozhodně nezahušťujte moukou – daleko lépe si vychutnáte zeleninu v této rychlé úpravě.
Takto můžete upravovat jakoukoliv kapustu – od tmavě zelené po skoro bílou …
Můžete klidně vynechat slaninu a udělat si to jako čistě bezmasé jídlo.
Nejnovější komentáře