Co budeme potřebovat:
  • jahody
  • 4 žloutky
  • 200ml sektu
  • 100ml cukerného sirupu (rozvaru)
  • moučkový cukr
Postup:

Cukerný sirup si vytvoříme tak, že svaříme vodu s cukrem v poměru 1:1.
Nachystáme si vodní lázeň s mísou ve které můžeme šlehat.
Do mísy dáme žloutky, jemně rozšleháme přidáme sirup a a sekt.
Umístíme na horkou vodní lázeň a šleháme do jemné pěny.
Do skleniček nakrájíme jahody, zasypeme moučkovým cukrem a zalijeme jemnou pěnou.

Rady a triky:jahody sab ja

Pokud budete zahřívat zprudka, tak se vám vajíčka „srazí“.
Počítejte s tím, že pěna díky sektu značně zvětší svůj objem, takže si mísu na šlehání dostatečně nadimenzujte.
Originál sabayone může vypadat trochu jinak, ale věřte tomu, že toto je sakra dobré :)

Share This