U Semináru – červenec 2012

Když otevřete dveře tohoto podniku, tak se ocitnete na chvilku v jiné době. Vysoké stropy, tmavé obložení, dřevěné parkety a spousta dalších doplňků se vás snaží přenést do prvorepublikové doby. Já si zde nejvíce užívám ten skvělý pocit, kdy vám přistane na klasickém porcelánovém tácku dobré a správně natočené pivo.

U piva se zde vsází na klasiku a patriotismus. Na čepu je vytrvale Plzeňský prazdroj a Starobrněnská jedenáctka.

Doporučuji zde zkoušet malá jídla k pivu ze speciální nabídky (naposledy sekaná servírovaná přímo na chlebu). Ze stálé nabídky stojí za zmínku určitě „tatarák“ z pečeného bůčku či svíčková. Vídeňský řízek jsem měl několikrát , sice to není naprostá klasika jako ve Vídni, ale za 170 kaček dostanete slušný kus šťavnatého masa (pozor podává se s vařeným bramborem). Pokud chcete hodně muziky za málo peněz, tak vedle nesáhnete u halušek s brynzou a slaninou. Slušně poprat se zde umí i s kachní paštikou, kterou mají doplněnou sušenými švestkami.

Při posledních dvou návštěvách jsem ochutnal:
vývar z volské oháňky – poctivý silný vývar s křupavou kořenovou zeleninkou, kousky masa, chuť vhodně doplňují i malé růžičky květáku
Steak z roštěné se směsí grilovaných rajčat papriky a cibule s pečenou bramborou – Dobře propečený steak – přesně podle požadavku. Dobré jídlo
Tafelspitz – hovězí květová špička , uvařená do měkka, ale zároveň ještě drží maso pohromadě, podávaná ve vývaru s velkým množstvím kořenové zeleniny. Na můj vkus příliš mnoho celeru v extrémně velkých kusech. Jako přílohu zde dostanete strouhané orestované brambory, výrazně ochucené majoránkou, majonézovou omáčku s pažitkou a jablečný křen , podle mě zjemněný smetanou. Velmi dobré jídlo.

Pokud jste milovníky české klasiky a narazíte zde na akci „zabijačka“ nebojte se ochutnat jitrničku či prdelačku, toto zde opravdu umí!

Ještě jsem nevypozoroval jak je to tu s personálem, ale jednou jsem zažil obsluhu naprosto otřesnou, pomalou, bez zájmu a až mírně arogantní. Toto bylo ale vyváženo několika dalšími návštěvami, kdy byl personál ochotný, rychlý a poměrně profesionální. Doufám, že se jedná o nastolený trend …

Klasická pivnice, která vám nenabídne žádné gastronomické zázraky, ale přesto má svoje kouzlo.

Share This