Co budeme potřebovat:

grilovaný pstruh a cizrnová kaše

  • 500g cizrny (2 malé plechovky) případně si sami uvařte
  • 1 malá cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 ČL římského kmínu
  • 4PL olivového oleje
  • štáva z 1/2 citronu
  • 2PL bílého jogurtu (čerstvého sýru, zakysané smetany)
  • sůl, pepř
Postup:

Z cirzny z plechovky zcedíme šťávu a necháme si ji bokem. Cizrnu dáme do mixéru (sekáčku) přidáme tak 50 ml šťávy z cizrny (pokud si cizrnu vaříte, tak použijte vodu, ve které se vařila) a lehce pomixujeme.  Je dobré, aby v ní zůstaly kousky.  Toto má být „rustikální“ kaše a ne jemné pyré.
Na větší pánvi či ve vhodném hrnci rozehřejeme olivový olej s římským kmínem a přidáme nakrájenou cibuli.
Po minutě přihodíme i velmi jemně nakrájený česnek.
Po další minutce vložíme i rozmixovanou cirznu, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou štávou.
Za neustálého míchání prohřejme.
Konzistenci můžeme upravit přidáním štávy z cizrny.
Na závěr vmícháme jogurt pro zjemnění chuti.

K čemu se hodí:
  • nakyslá chuť perfektně ladí ke grilovaným rybám
  • uzená drůbež
  • jehněčí v jakékoliv podobě
Rady a triky:

Nebojte se použít cizrnu z plechovky, ušetříte si spoustu času a na chuti nic nepoznáte.  Pokud se rozhodnete cizrnu vařit, tak si ji namočte den předem a ve stejné vodě ji i vařte.
Pokud chcete přidat další chuť, tak super bude přidat zároveň s římským kmínem i sezamová semínka.

Share This