Kachní Rillettes

Kachní Rillettes

toto mám opravdu rád ... Co budeme potřebovat: 1 kachna dvě větvičky tymiánu a pár snítek rozmarýnu 1 stroužek česneku 400 -700ml bílého vína sůl, pepř dostatek času - u kachní verze cca 5 hodin ⇒ Hledáte catering na svatbu nebo jinou akci? Podívejte se na naše...

Salát z karamelizovaného fenyklu a „roastbeef“ z vyzrálého krku

Salát z karamelizovaného fenyklu a „roastbeef“ z vyzrálého krku

Co budeme potřebovat:      2 menší fenykly 2 pomeranče malou hlávku římského salátu (klidně mix salátů - polníček, rukola, leďák) 1PL třtinového cukru 1PL kvalitního balzamica 10-15 cherry rajčat sůl 2PL olivového oleje maso na roastbeef (v tomto případě 600g...

Marinovaná panenka alá Emanuele

Marinovaná panenka alá Emanuele

Toto jídlo jsem dělal poprvé asi před 2 lety na základě receptu Emanuela Ridiho.  Upraveno několik ingrediencí a postupů, tak jak mi to lépe vyhovuje. Co budeme potřebovat: vepřová panenka (lepší je vybrat menší kus okolo 400 - 600g) 750 g třtinového cukru 600g hrubé...

Pomalu pečený bůček

Pomalu pečený bůček

Trocha prasárny občas neuškodí :) Co budeme potřebovat: 1kg pěkně prorostlého bůčku 1ČL kmínu 1 menší cibuli sůl, pepř Postup: Pěkně očistíme kůži na bůčku, aby na ní nezůstal ani chloupek. Do pekáčku dáme cca 100ml vody a maso dáme kůží dolů (do vody).  Vrchní část...

Rajčatová salsa

Rajčatová salsa

Jeden z nejlepších předkrmů - skvěle nabudí chuťové pohárky a probudí chuť k jídlu. Co budeme potřebovat:  6 rajčat (ideálně tlustomasých) 2 -3 šalotky šťávu z jedné limetky 2-3 PL dobrého olivového oleje 10 -15 listů bazalky sůl, pepř Mozarella (ideálně  di Bufala)...

Vejce Benedikt

Vejce Benedikt

  Co budeme potřebovat: housku či toast plátek dobré šunky ztracené vejce holandskou omáčku Postup: Housku rozkrojíme a opečeme na sucho na grilu. Lehoučce potřeme máslem a nandáme nejdříve plátek šunky a na něj ztracené vejce, které opatrně nařízneme. Hojně...

Ztracené vejce

Ztracené vejce

Co budeme potřebovat:         vejce 100ml octu 1-1,5l vody Postup: Do kastrolku s vařící vodou (cca 1,5 l) dáme 100ml octa. Vejce si vyklepneme do hrnečku. Vroucí voda nám zchladla přidáním octa, což je dobře. Voda na ztracená vejce nesmí klokotat, jen sem tam...

Okurkové cappuccino

Okurkové cappuccino

Co budeme potřebovat:        2 Salátové (polní) okurky 1/2 ČL sůl 1 ČL cukr pepř šťáva z poloviny malého citronu 100 -200ml šlehačky (podle požadované konzistence) pár kapek olivového nebo dýňového oleje Postup: Okurky oloupeme a vykrojíme středy se zrníčky. Zbylou...

Lilkové závitky s kozím sýrem

Lilkové závitky s kozím sýrem

Co budete potřebovat: 1 lilek 10 dkg měkkého čerstvého kozího sýra 30 listů rukoly                           1 snítka petržele 2 stroužky česneku 2 snítky tymiánu 1ČL medu Olivový olej, sůl, pepř Polníček a vinaigrette na servírování   Postup: Lilek nakrájíme na...