Klasický rybí salát
Někomu se to může zdát překonané, ale pro mě je to nepřekonatelné :) Co budeme potřebovat: 600 g rybích filet (ideálně sleď, ale klidně použijte i sladkovodní bílou rybu) 1 velkou mrkev, 1 petržel, cca 70g celeru 1 velká cibule 100 g mraženého hrášku 100 g dobré...
Kapří škvarky
Co budeme potřebovat: filet z kapra 100 g hladké mouky, 2ČL soli, 1/2 ČL mletého pepře, 1 ČL papriky (kdo má rád, tak přidá pálivou papriku apod.) sůl, pepř olej na smažení Postup: FIlet si připravíme do stejné podoby jako je na fotce. Lehce osolíme a opepříme....
Rybí karbanátky v láku
Toto je super záležitost pro milovníky utopenců, zavináčů apod... Co budeme potřebovat: 3kg ryb (jakékkoliv sladkovodní - velmi dobrá příležitost na zpracování tučného tolstolobika) 2 vejce 2 staré rohlíky strouhanka 4-6 stroužků česneku 2 cibule sůl, pepř, majoránka...
Hummus
Původně jsem to sem nechtěl vůbec dávat, ale podléhám tlaku. Takže toto je moje nejčastější verze ... Co budeme potřebovat: 250g cizrny (nebo 400g plechovku zavařené cizrny) 2 PL pasty Tahini 1 citron 2 stroužky česneku olivový olej sůl, pepř 1ČL římského kmínu...
Tatarák z tuňáka
Není to žádné velké vaření, ale .... Co budeme potřebovat: 400 g kvalitního čerstvého filetu z tuňáka 70 g šalotky nebo jarní cibulky (množství adekvátní za jednu střední cibuli) 4-5 PL olivového oleje sůl, pepř 1-2 kusy vyzrálého manga 1 limetka 1 čerstvá feferonka...
Salát s grilovaným chřestem
Co budeme potřebovat: (4 porce) 400g zeleného chřestu 250g směsi listových salátů (co zrovna máte, nejraději mám polníček + rukola) 8 malých mrkví, 4 ředkvičky 4 vejce 100ml bílého vína, 2 kuličky nového koření, 5 kuliček černého pepře trochu olivového oleje, plátek...
Škvarkové placky
tentokrát verze kynutá s kvasnicemi ... Co budeme potřebovat: (cca 40 placek) 600ml mléka 1ČL cukru 2PL hrubé mouky 42g droždí (kostka) 800g hladké mouky 2ČL soli 400g škvarků (ideálně polovina mleté, polovina sekané) 2 vejce trochu drceného pepře 1 vejce na...
Rybí karbanátky
Tentokrát z vařeného, ale můžete se těšit i na pokračování v jiném duchu :) Co budeme potřebovat: 600g rybího vařeného masa (může být klidně z drobných ryb, plotic, cejnů, ale nevadí žádná ryba, záleží jen na možnostech a chutích - dokonce jsem takto zpracovával po...
Vepřové Rillettes
Rillettes de Connerré je naprostá klasika, která vám ve finále může připomínat staré dobré časy vepřového ve vlastní šťávě ... Co budeme potřebovat: 2kg vepřového masa (plec, krkovice, kýta - klidně kombinace všeho, nebo jen plecko jak to dělávám já nejčastěji) 1,3...