Kvasnicová polévka
Nejrychlejší, nejlevnější a pro mě skoro nejoblíbenější ... Co budeme potřebovat: (6 porcí) 2 kostky kvasnic (84 g) 1 mrkev, 1/2 petržele, kousek celeru 1 malá cibule a 1 stroužek česneku 2 vejce 1 PL hladké mouky sůl, pepř, kmín 40 g másla 100 g čerstvého nebo...
Chřestový krém
Co budeme potřebovat: (4 porce) 700 g bílého chřestu 1 menší cibule 100 ml bílého vína 200ml smetany 40g másla šťáva z 1/4 citronu sůl, pepř Postup: Chřest nejdříve dobře oloupeme. Pokud tuto činnost podceníte, tak nebude krém hladký a mezi zuby vám budou zůstavat...
Krém z medvědího česneku
Co budeme potřebovat: 150 g medvědího česneku 100 g brambor (dvě menší) 200 ml smetany 600 ml kuřecího vývaru sůl, pepř 1 menší cibule (šalotka) 100 ml bílého vína 40 g másla ⇒ Hledáte catering na svatbu nebo jinou akci? Podívejte se na naše služby. ⇒ Chcete se s...
Polévka z červené řepy
Nebojte se toho, stojí to za vyzkoušení ... Co budeme potřebovat: 500-600 g červené řepy 1/2 malého fenyklu (případně fenyklová zrníčka) 1 cibule 2 stroužky česneku 1 PL třtinového cukru 1 ČL tymiánu trochu čerstvého kozího sýru nebo 100 ml smetany na ozdobení...
Hovězí vývar
Ač je to k nevíře, tak se mě často lidé ptají, jak docílit dobrého vývaru ... Co budeme potřebovat: 700g oháňky (žebra) 1 kus větší kosti (kloubové, morkové) 250 -400g 1 malé rajče 1 malá cibule 1 stroužek česneku 2 menší mrkve, 1 petržel a kousek celeru 6 kuliček...
Polévka skoro Boršč
Co budeme potřebovat: 500g zelí 150g fazolí 500g uzeného (ideálně žebra) kousek (stačí 200g) tučnějšího vepřového 150g pikantnější klobásky 2 velké brambory 1 menší červená řepa 1 velká mrkev, 1 menší petržel a kousek celeru 1 bobkový list , 5 kuliček pepře, 3...
Vichyssoise alá Maty
Nevím zda používat tento název. Poprvé jsem samozřejmě vařil tuto polévku tradičně z porku, brambor a smetany, ale postupem času jsem přidával i jiné suroviny ... Co budeme potřebovat: 50g másla 150ml bílého vína litr vývaru (ideálně kuřecí, ale pro maso nejedlíky...
Rybí polévka
Tato polévka má výraznou mrkvovo máslovou chuť perfektně sladěnou s chutí ryby. Tuto úpravu si rádi dají i ti, kteří nemají rádi výrazné rybí polévky - vyzkoušeno mnohokráte. Co budeme potřebovat: Hlavu + skelet z kapra Jikry (jen ten kdo je má rád) 300g mrkve 100g...
Brokolicový krém
Pokud zaměníte brokolici za květák, tak máte luxusní květákový krém :) Co budeme potřebovat: 1 velká brokolice 1,5l vody 100ml smetany 100g čerstvého tvarohového sýru (lučina gervais) 1 stroužek česneku sůl, pepř, muškátový květ Postup: Brokolici očistíme,...