Pečené koleno

Pečené koleno

Přemýšlíte občas nad tím jak dosáhnout pěkně vypečeného a šťavnatého kolínka? Zkuste to třeba takto ... Co budeme potřebovat: dvě malá vepřová kolínka (jsou to ta levnější) 500ml černého piva 1ČL dijonské hořčice 1ČL medu 1-2 stroužky česneku 1ČL soli 1ČL kmínu 1...

Vepřové Rillettes

Vepřové Rillettes

Rillettes de Connerré je naprostá klasika, která vám ve finále může připomínat staré dobré časy vepřového ve vlastní šťávě ... Co budeme potřebovat: 2kg vepřového masa (plec, krkovice, kýta  - klidně kombinace všeho, nebo jen plecko jak to dělávám já nejčastěji) 1,3...

Marinovaná panenka alá Emanuele

Marinovaná panenka alá Emanuele

Toto jídlo jsem dělal poprvé asi před 2 lety na základě receptu Emanuela Ridiho.  Upraveno několik ingrediencí a postupů, tak jak mi to lépe vyhovuje. Co budeme potřebovat: vepřová panenka (lepší je vybrat menší kus okolo 400 - 600g) 750 g třtinového cukru 600g hrubé...

Panenka pečená do růžova

Panenka pečená do růžova

Nic na tom není a zvládnete to všichni, tak si to udělejte dobré a šťavnaté :) Co budeme potřebovat:       panenku vcelku 1PL olivového oleje sůl, pepř Postup: Toto je naprostý základ jak si upéct kousek dobrého masa, žádné špikování, žádné finty ... Panenku očistíme...

Pomalu pečený bůček

Pomalu pečený bůček

Trocha prasárny občas neuškodí :) Co budeme potřebovat: 1kg pěkně prorostlého bůčku 1ČL kmínu 1 menší cibuli sůl, pepř Postup: Pěkně očistíme kůži na bůčku, aby na ní nezůstal ani chloupek. Do pekáčku dáme cca 100ml vody a maso dáme kůží dolů (do vody).  Vrchní část...

Krkovička ze selátka s cibulovou omáčkou

Krkovička ze selátka s cibulovou omáčkou

Co budeme potřebovat (4 porce):   Krkovička nebo kotleta i s kůží ze selátka cca 700 g štávu z poloviny citronu a poloviny pomeranče snítku tymiánu a rozmarýnu 50ml olivového oleje 200ml smetamy 100ml bílého vína 4 mladé cibulky i s natí sůl, pepř Postup: Maso vcelku...

Soté …

Soté …

Toto soté je u nás velmi oblíbené. Běžne se dělá z telecí kýty, hovězí svíčkové, králičího hřbetu, vepřové panenky, krůtích prsou či kuřete - vždy je to skvělé :) Co budeme potřebovat (4 porce): 600 g masa (viz výše) 1-2 jablka 2PL cukru 30g másla 200ml smetany 200ml...

Holubce

Holubce

Co budeme potřebovat:          Hlávku bílého zelí 750g vepřového mletého masa 400g rýže 1 mrkev 1 cibule 30g másla sůl, pepř, majoránka Postup: Rýži uvaříme ve vodě běžným způsobem - akorát ji necháme maličko tvrdší. Na pánvi si orestujeme na másle nastrouhanou mrkev...

Bulharská sarma

Bulharská sarma

Co budeme potřebovat: 1kg mletého vepřového masa 2 starší rohlíky (rohlíky nejsou 100% nutné, lze vynechat a máte bezlepkovou formu pokrmu) 200ml mléka hlávku bílého zelí 500g kysaného zelí 1-2 vejce 1 zakysaná smetana 1 smetana 5PL rajčatového protlaku 150 slaniny 1...