Koprová omáčka

Koprová omáčka

Ve dvou variacích ... Co budeme potřebovat: (4 porce) 15 g čerstvého nasekaného kopru (3-4PL) 180 g smetany ke šlehání 180g zakysané smetany 50g másla 3PL hladké mouky 1PL octa, 1PL cukru, 1PL vody sůl pepř Na vývar: 800 g hovězí krk (líčka, loupaná plec) 1 mrkev, 1...

Omáčka alá svíčková

Omáčka alá svíčková

U tohoto jídla asi používám nejvíce alternativních zdrojů.  Maso od hovězího krku, přes králíka, divočáka, srnu až po vepřovou kýtu :) .  Zelenina čerstvá, domácí zavařená, v krizi kupované Halali ... Co budeme potřebovat: 750g masa (nejčastěji hovězí krk,  ideálně...

Ragú z mletého masa a domácí pappardelle

Ragú z mletého masa a domácí pappardelle

Co budeme potřebovat: 500g mletého hovězího dvě klobásy typu salsiccia (přinejhorším 200g mletého vepřového) 2 mrkve 1 velká cibule 4 stonky řapíkatého celeru 2 stroužky česneku oregáno, bobkový list, sůl, pepř, muškátový oříšek plechovku loupaných rajčat (klidně...

Hovězí na česneku

Hovězí na česneku

Jedno z mých nejoblíbenějších jídel ... Co budeme potřebovat:    1kg hovězího masa (ideálně kližka, karabáček nebo líčka) 1 velká cibule 5-7 stroužků česneku pokud je tak nějaká zelenina (já naposledy použil 1 mrkev, 1 petžel a 2 stonky řapíkatého celeru) 1PL povidel...

Salát z karamelizovaného fenyklu a „roastbeef“ z vyzrálého krku

Salát z karamelizovaného fenyklu a „roastbeef“ z vyzrálého krku

Co budeme potřebovat:      2 menší fenykly 2 pomeranče malou hlávku římského salátu (klidně mix salátů - polníček, rukola, leďák) 1PL třtinového cukru 1PL kvalitního balzamica 10-15 cherry rajčat sůl 2PL olivového oleje maso na roastbeef (v tomto případě 600g...

Osso Buco

Osso Buco

Co budeme potřebovat:   4 plátky telecí nožky ( i s kostí ideálně 3-4cm silné) 50g másla 1PL hladké mouky 1 velká cibule 2 stonky řapíkatého celeru 1-2 mrkve 200ml bílého vína 200ml hovězího vývaru 1plechovka loupaných rajčat snítka čerstvého tymiánu a rozmarýnu 1...

Hovězí guláš

Hovězí guláš

opravdová klasika ... Co budeme potřebovat:  800g hovězího masa - kližka, karabáček apod. ( nevymýšlejte nic jiného, ten voňavý tuk a kolagen do guláše prostě patří :) 3 velké cibule 200ml červeného vína 3PL kvalitní sladké papriky 1/2ČL majoránky 1 stroužek česneku...

Oháňka pečená na kmínu

Oháňka pečená na kmínu

Pokud máte opravdu rádi maso, tak toto je potřeba vyzkoušet :) Co budeme potřebovat:  1kg oháňky nasekané na 5 -15 cm kusy 1 cibule 1 stroužek česneku 1 PL povidel 1PL kmínu 300ml silného hovězího vývaru 2PL oleje plátek másla sůl, pepř Postup: Oháňku očístíme,...

Soté …

Soté …

Toto soté je u nás velmi oblíbené. Běžne se dělá z telecí kýty, hovězí svíčkové, králičího hřbetu, vepřové panenky, krůtích prsou či kuřete - vždy je to skvělé :) Co budeme potřebovat (4 porce): 600 g masa (viz výše) 1-2 jablka 2PL cukru 30g másla 200ml smetany 200ml...