Co budeme potřebovat:   

Krém z medvědího česneku se ztraceným vejcem

  • 150 g medvědího česneku
  • 100 g brambor (dvě menší)
  • 200 ml smetany
  • 600 ml kuřecího vývaru
  • sůl, pepř
  • 1 menší cibule (šalotka)
  • 100 ml bílého vína
  • 40 g másla

⇒ Hledáte catering na svatbu nebo jinou akci? Podívejte se na naše služby.

⇒ Chcete se s námi potkat a ochutnat naše jídlo? Sledujte naše akce.

Postup:

Na másle lehce orestujeme cibulku.
Přidáme na malé kostičky nakrájené brambory, minutku zarestujeme a přilijeme víno. Necháme odvařit.
Přidáme vývar a táhneme pomalým varem cca 20 minut (až jsou brambory měkké).
Poté přilijeme smetanu a propláchnutý nasekaný medvědí česnek.
Za stálého míchání provaříme asi dvě minuty.
Rozmixujeme ponorným mixérem na hladký krém.
Dochutíme solí, pepřem a případně citronovou šťávou.

K čemu se hodí:
Rady a triky:

Tuto polévku můžete vylepšit zašleháním čerstvého sýru (Lučina apod.), v tomto případě stačí použít 100 ml smetany.

 

Share This