Co budeme potřebovat:
  • 800 g uzeného tolstolobika
  • 150 g rajčat
  • hrstičku čerstvého kopru
  • 1 červenou cibuli (nebo několik šalotek)
  • 3 PL olivového  oleje
  • šťávu z poloviny citronu
  • sůl, pepř
 Postup:

Pečlivě vybereme kosti z uzené ryby, maso zbavíme přebytečného tuku (je ho tam často opravdu hodně, ale jde to snadno).
Čisté maso (cca 500 g) pokrájíme na kostičky 0,5 x 0,5 cm (šuplerou to měřit nemusíte, ale není ideální to úplně rozsekat).
Přidáme jednu drobně nakrájenou červenou cibuli (spařenou vřelou vodou), rajčátka nakrájená podobně jako ryba, nasekaný čerstvý kopr, 2-3 lžíce olivového oleje a šťávu z poloviny citronu.
Osolíme, opepříme, promícháme a necháme hodinku odležet v chladnu.

K čemu se hodí:
  • světlý opečený toast
  • rozpečená bagetka

Rady a triky:

Pokud máte rádi výraznější chutě, může se přidat trochu dijonské hořčice, nakrájené kyselé okurky, kapary, majonéza – nicméně ta původní verze se mi zdá při použití uzené ryby ideální.
Výborného uzeného tolju vám rádi prodají ve firemní prodejně Rybníkářství Pohořelice.

Share This