Vepřové Rillettes

Rillettes de Connerré je naprostá klasika, která vám ve finále může připomínat staré dobré časy vepřového ve vlastní šťávě ... Co budeme potřebovat: 2kg vepřového masa (plec, krkovice, kýta  - klidně kombinace všeho, nebo jen plecko jak to dělávám já nejčastěji) 1,3...

Kachní Rillettes

toto mám opravdu rád ... Co budeme potřebovat: 1 kachna dvě větvičky tymiánu a pár snítek rozmarýnu 1 stroužek česneku 400 -700ml bílého vína sůl, pepř dostatek času - u kachní verze cca 5 hodin Postup: Kachnu perfektně očistíme, včetně dutiny břišní (vyjmeme i tukové...

Srnčí paštika – pečená

Co budeme potřebovat: 1,5 - 2 kg srnčí (plec, žebra,  pupek, různé odřezky, lýtko)  1 cibule, 2 stroužky česneku 300g kořenové zeleniny 200 ml červeného vína 2PL povidel, 2PL rajčatového protlaku sůl, pepř, 150 ml vody , Nové koření, celý pepř, jalovec, bobkový list...

Jemná králičí paštika

Co budeme potřebovat:  Na dušeného králíka: Králík cca 1200 – 1300g 150 g uzené slaniny Menší cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 4 stvoly řapíkatého celeru, stroužek česneku Lahvinka dobrého bílého vína Sůl, pepř, nové koření,  bobkový list,  čerstvé bylinky (rozmarýn,...

Paštika z husích jater

Evičky oblíbená :-) Co budeme potřebovat: 200 g slaniny (případně větší množství oleje či sádla) 1 kg husích jater (kachních) 1 velká cibule 100–150 ml Portského (nebo 150 ml dobrého červeného vína) 2 PL švestkových povidel čerstvé bylinky (ideálně tymián) 150 g...