Křenová omáčka

Skoro přesná kopie koprové omáčky, ale kvůli snadnému vyhledávání uveřejním kompletně i tuto ... Co budeme potřebovat: (6 porcí) 100 g másla 3 PL hladké mouky 1 litr hovězího (uzeného) vývaru 180 g smetany (19 - 33 %) 180 g zakysané smetany 1 PL cukru 1/2 citronu 6 PL...

Svíčková na smetaně – jelen

čas, který věnujete přípravě tohoto pokrmu, stojí opravdu za to ... Co budeme potřebovat: (6 porcí) 1,5 kg falešná svíčková z jelena (případně kýta) octové máslo se zeleninou Kořenovou zeleninu (cca 500g mrkev, celer a petržel na malé kostičky , ideálně v poměru...

Paprikáš – vepřový

Co budeme potřebovat: (4 porce) 700 g vepřová plec 1 velká cibule 6 čerstvých paprik (ideálně různobarevné) 2-3 PL sladké papriky 1 malá chilli paprička 2 stroužky česneku 2 PL hladké mouky 3 PL zakysané smetany 2PL vepřové či kachní sádlo sůl a pepř, 1/2 ČL kmínu 2...

Rajská omáčka

Opravdu dobrého výsledku se dá dosáhnout i s použitím kvalitního rajčatového protlaku ... Co budeme potřebovat: (6 porcí) Vývar: 1 kg hovězí přední (ideálně loupaná plec, krk apod.) 1 menší mrkev, kousek celeru, 1/2 petržele, 1 malá cibule sůl, 6 kuliček pepře, 3...

Rybí paprikáš

Chvilku jsem váhal jestli dát do názvu paprikáš či perkelt, ale vzhledem k použití smetany jsem se nakonec rozhodl takto.  Ale název nic neřeší, důležité je, jak to hraje na talíři ... Co budeme potřebovat: 600g filet z kapra 300ml rybího vývaru 3 rajčata 3 zelené...

Koprová omáčka

Ve dvou variacích ... Co budeme potřebovat: (4 porce) 15 g čerstvého nasekaného kopru (3-4PL) 180 g smetany ke šlehání 180g zakysané smetany 50g másla 3PL hladké mouky 1PL octa, 1PL cukru, 1PL vody sůl pepř Na vývar: 800 g hovězí krk (líčka, loupaná plec) 1 mrkev, 1...

Houbová omáčka

Rychlá, ne zcela tradiční a hlavně bez mouky ... Co budeme potřebovat: (4 porce) 600 g čerstvých lesních hub (adekvátní množství mražených či sušených) 600 ml vývaru (hovězí, kuřecí, zeleninový) 60g másla 1 cibule 1PL oleje 200 ml smetany (100ml smetany + 1 lučina)...