Kachna pečená

nic objevného, jen připomenutí jak dobře upéct kachnu bez konfitování ... Co budeme potřebovat: kachna - ideálně 2,4 -2,6 kg sůl, pepř, kmín alternativně 2 jablka, 1 cibule 1 stroužek česneku, čerstvé byliny Postup: Kachnu očistíme, odřízneme křídla (necháme jen první...

Ledvinky

Co budeme potřebovat: (4 porce) 1kg ledvinek (u vepřových asi 8 kusů) 500ml mléka 1 cibule 1 stroužek česneku 100g slaniny 1PL oleje 150ml smetany 2PL zakysané smetany 1PL hrubozrnné hořčice 2 snítky čerstvé majoránky (1/2čl sušené) sůl, pepř Postup: Ledviny podélně...

Šafránové soté

Toto soté je neuvěřitelně voňavá a lahodná záležitost ... Co budeme potřebovat: (4 porce) 2 velká kuřecí prsa (cca 500 g) 1/4 ČL mletého šafránu + pár nitek na ozdobu 1 malá cibule nebo bílá část porku 150 ml bílého vína snítka tymiánu, 3 "jehličky" rozmarýnu sůl,...

Zadělávané kachní žaludky

Naprostá klasika - pamatuji si to ještě od babičky a mohl bych to jíst neustále ... Co budeme potřebovat:(4 porce) 600g kachních žaludků 1 cibuli 3PL hladké mouky 50g másla 200ml smetany 1 velkou mrkev, 1 petržel, kousek celeru 6 kuliček celého pepře,  3 nové koření,...

Omáčka alá svíčková

U tohoto jídla asi používám nejvíce alternativních zdrojů.  Maso od hovězího krku, přes králíka, divočáka, srnu až po vepřovou kýtu :) .  Zelenina čerstvá, domácí zavařená, v krizi kupované Halali ... Co budeme potřebovat: 750g masa (nejčastěji hovězí krk,  ideálně...

Kachní Rillettes

toto mám opravdu rád ... Co budeme potřebovat: 1 kachna dvě větvičky tymiánu a pár snítek rozmarýnu 1 stroužek česneku 400 -700ml bílého vína sůl, pepř dostatek času - u kachní verze cca 5 hodin Postup: Kachnu perfektně očistíme, včetně dutiny břišní (vyjmeme i tukové...

Pečený králík

Moje nejoblíbenější úprava ušáka Co budeme potřebovat:    králik 300 -500g uzeného bůčku 1 velká cibule 1-2 stroužky česneku 200ml bílého vína 200ml smetany sůl, pepř, tymián, majoránka 3PL oleje Postup: Králíka očistíme a naporcujeme na 6 dílů. Ve vyšším pekáčku...

Směs listových salátů a grilované kuře

Nečekejte nic světoborného,  ale u nás je to klasická sezónní a hlavně častá večeře. Je mi jasné, že se najdou odborníci co budou řvát, že v salátu má být vše propojené - nic extra nahoře.  OK , nemusíte tomu říkat salát, ale zkuste si to připravit :) Co budeme...

Soté …

Toto soté je u nás velmi oblíbené. Běžne se dělá z telecí kýty, hovězí svíčkové, králičího hřbetu, vepřové panenky, krůtích prsou či kuřete - vždy je to skvělé :) Co budeme potřebovat (4 porce): 600 g masa (viz výše) 1-2 jablka 2PL cukru 30g másla 200ml smetany 200ml...