Špekové knedle

Co budeme potřebovat: 6 rohlíků 3 vejce 150 ml mléka 100 g polohrubé mouky 1/2 ČL prášku do pečiva 200 g uzené slaniny sůl muškátový oříšek velká hrst listové petržele Postup: Rohlíky nakrájíme na 1,5 cm kostky a dáme do pekáčku (na plech). Vložíme do vyhřáté trouby...

Skořicové sušenky – cukroví

Co budeme potřebovat: (cca 100 sušenek) 150 g hladké mouky 150 g polohrubé mouky 200 g másla 100 g lískových oříšků 75 g moučkového cukru 1 ČL kypřícího prášku do pečiva 1 PL mleté skořice 2 žloutky špetka soli na obalení 3 PL krupicového cukru 2 PL moučkového cukru...

Švestkové Knedle

Co budeme potřebovat: 450g brambor uvařených ve slupce 350g hrubé mouky 250g měkkého tvarohu 1 vejce špetku soli švestky na servírování 250g tvarohu na strouhání nebo mletý mák moučkový cukr máslo Postup: Studené, uvařené a oloupané brambory nastrouháme, nebo...

Bulgur s mandlemi

Co budeme potřebovat: (6 porcí) 250 - 300 g bulguru 300 -400 ml kořeněného zeleninového vývaru (voda, mrkev, celer, petržel, cibule, 2 stroužky česneku 7 hřebíčků, 5 cm skořice, 1 badyán, 10 kuliček nového koření, 1/2 ČL soli, 10 kuliček pepře, pokud máte tak špetka...

Tajine z kozlíka

Vypadá to komplikovaně, ale zdání klame... Co budeme potřebovat: (6 porcí) 1,5 kg masa (ideálně celá nevykoštěná kýta, plec z kůzlete či jehněte) 2 větší cibule 4 stroužky česneku 3 cm zázvoru pár větviček tymiánu a jednu rozmarýnu 2 mrkve 3 stonky řapíkatého celeru...

Guacamole

Co budeme potřebovat: 5 zralých avokád 4-5 stroužků česneku 2 zralá rajčata 1 menší cibule 1 chilli paprička štáva z 1 citronu čerstvě nasekaný koriandr (hrstička) sůl a pepř Postup: Avokáda rozřízneme, vyjmeme pecku, vydlabeme dužninu do mísy a rozmačkáme vidličkou. ...

Kančí ragú na švestkách

Co budeme potřebovat: (5 porcí) 1kg kančí maso (kýta, plec) 2 cibule 2 střední mrkve 3 stonky řapíkatého celeru (1/4 bulvy) 1 petržel 3 stroužky česneku rajčatový protlak 2 PL červené víno 300 ml 2 bobkové listy,  5 kuliček jalovce, 5 nových koření, 7 kuliček pepře...

Pošírovaný filet ze pstruha

Něco neskutečně jednoduchého a výtečného ... Co budeme potřebovat: filet ze pstruha sůl a pepř 1 PL olivového oleje 50 ml vody pánev s poklicí pečící papír Postup: Filety osušíme a lehce osolíme a opepříme ze strany kde je maso. Do na sucho rozpálené  pánve vložíme...

Harira

Je mi jasné, že ten soupis surovin odradí spoustu z vás, ale ono je to vlastně úplně jednoduché ... Co budeme potřebovat: (8 porcí) 1 kg jehněčí maso - kýta, plec, krk, žebra (ideálně i nějaké kosti) 100 g hnědé čočky 80 g červené čočky 150 g cizrny 80 g sušené datle...