Hostinec U Semináru

U Semináru - červenec 2012 Když otevřete dveře tohoto podniku, tak se ocitnete na chvilku v jiné době. Vysoké stropy, tmavé obložení, dřevěné parkety a spousta dalších doplňků se vás snaží přenést do prvorepublikové doby. Já si zde nejvíce užívám ten skvělý pocit, kdy...

Glamour

Glamour - květen 2012 Tato restaurace se nachází v oblasti Brna , kde majitelé rozhodně nemohou čekat, že se k ním pohrnou zástupy hostů z ulice. Asi to bude chtít ještě zapracovat na nějaké reklamě. My jsme zde seděli sami, případně bylo obsazeno pouze pár stolů....

Hotel Zochova chata

Hotel Zochova chata - duben 2012 Zvažoval jsem delší dobu, zda recenzi psát či nikoliv.  Byl jsem zde zatím jen jednou, ale zato tři dny. Seznámení s místní gastronomií bylo tedy velmi důvěrné a proto nakonec píši. Jedná se o zrekonstruovaný areál uprostřed krásné...

U dobrého pastýře

U dobrého pastýře - srpen 2012 Pro mě jednoznačný objev letošního jara.   Brněnská ulice Veveří ,asi i díky velké koncentraci studentů, jede v menších bistrech.  Po bok Franze a Cattaniho lze zařadit i Dobrého pastýře.  Na první pohled naprosto odlišný podnik a...

Jakoby

Jakoby  - srpen 2012 Pivní bar a restaurace na velmi atraktivním místě v centru Brna. Interiér laděný do tmavého dřeva, doplněný světlou „kůží“. Cítil jsem se zde velmi příjemně. Snad jen v parných dnech bych uvítal možnost posadit se jinam než na „kůži“. Jídlo si...

Le Marché

Le Marché - Únor 2012 Od doby, kdy nám zavřeli Twinpoint, jehož koncept jsem si opravdu oblíbil, jsem netrpělivě vyhlížel otevření Le Marché. Zatím mám maličko smíšené pocity,ale věřím že si vše rychle sedne. V tuto chvíli mám za sebou dvě návštěvy a proberu s...

Sotto Ponte

Sotto Ponte - září 2012 Minulý víkend jsme u příležitosti Staffbull speciálu strávili v Poděbradech. Již předem jsme si naplánovali vyzkoušet italskou kuchyni v restauraci Sotto Ponte. Ač jsme znali přesnou adresu, nebylo nám to nic platné. Naše navigace o takové...

U Gregorů

U Gregorů - září 2012 Před nějakým časem jsem strávil víkend v Nymburku. Bylo to u příležitosti MČR v dogfrisbee. Ač bylo na hřišti zajištěno slušné občerstvení nonstop, po nějaké době se vám grilovaná a polotovarová jídla přejí a začnete hledat další možnosti. V...

Valoria

Poprvé jsem si tohoto podniku všiml v roce 1998, kdy jsem nastoupil do sousedícího  potravinářského molochu jako auditor.  Již tenkrát se snažili nebýt obyčejnou restaurací a nabízet za patřičné peníze něco navíc.  V té době byla představa o kvalitní gastronomii...