Trocha prasárny občas neuškodí :)
Co budeme potřebovat:
- 1kg pěkně prorostlého bůčku
- 1ČL kmínu
- 1 menší cibuli
- sůl, pepř
Postup:
Pěkně očistíme kůži na bůčku, aby na ní nezůstal ani chloupek.
Do pekáčku dáme cca 100ml vody a maso dáme kůží dolů (do vody). Vrchní část osolíme, opepříme a lehce okmínujeme.
Dáme péct zakryté do trouby na 100 – 120 celsiusů cca hodinku. Poté maso otočíme. Kůže nám pěkně změkla a snadno jí prokrájíme na čtverečky. Kůži osolíme, opepříme a bohatě okmínujeme. Přidáme nakrájenou cibulku, zakryjeme a pečeme stále na stejnou teplotu další 4 hodiny.
Poté zvýšíme teplotu na 200 celsiusů a pečeme odklopené kůží nahoru dalších 30 -60 minut podle toho jak moc máme rádi vypečenou kůžičku.

Pomalu pečený bůček a spusta dalších dobrých věcí :)
K čemu se hodí:
Rady a triky:
Takto upečený bůček se dá skoro mazat na chleba.
Můžete si samozřejmě nařídit troubu a péct maso přes noc, v tom případě si kůži prokrájejte za syrova a pečte rovnou kůží nahoru.
Toto je základní úprava, kdo má rád česnek , tak si ho přidá, ale doporučuji nejdříve cca hodinku před ukončením pečení, jinak má sklon k hořknutí.
Můžete si bůček samozřejmě ladit do červena za použití papriky či si přidat jiné oblíbené koření …
Osobně mám rád podobnou úpravu jako u vařeného laloku, kdy se ještě teplé maso potře bohatě rozmačkaným česnekem a obalí v paprice (ideálně směs sladké a trochu pálivé) . Celé se to dobře zabalí do alobalu a nechá se chladu odpočívat den či klidně několik dnů.

Pomalu pečený bůček
Tenhle bůček, to je nebe v hubě!!
Děkuji, osobně to vidím podobně :)
Hodinu + 4 hodiny + 30 – 60 minut?
Neni tam chyba? Protoze to je dost dlouho.
Nezda se vam?
Nezdá. Bůček jsem pekl už i 24 hodin a byl super. Nicméně tato úprava se mi zdá nejlepší co do vynaloženého úsilí a dosaženého výsledku. Bůček tak připravuji asi nejčastěji …
To je právě ono.
Naprosto skvělé. Včera jsem upekla 2 kg a větší blaho jsem nezažila. Díky moc.
Diky za recept. Uz jsem jich zkusil vic, ale tento je proste paradni. Jednoduchy a skvely.Jinak uz maso pect nebudu. Jen to musim priste vic osolit. Diky
Zítra jdu na to a už teď se nemůžu dočkat, jak se pěkně nacpu. Děkuji bohu,že jsem masožravec.
Takovýto „lajt“ doplňek stravy v žádné lékárně neseženete.
Je to výborný jenom jsem to podlil polotnavým pivem a kůži jsem oholil manželčinou jednorázovou žiletkou.