PAŠTIKY & RILLETTES

Masové pochoutky na chuť i na hlad

Základem našich paštik jsou husí nebo kachní játra a pořádný kus masa. Paštiky vyrábíme jelení, kachní a z pečeného vepřového boku.
Sem tam najdeme elán pro limitované edice – například Velikonoční králičí speciál.
Při výrobě rillettes jsme se inspirovali francouzskou kuchyní. V nabídce tak naleznete tradiční kachní rillettes a českou verzi z vepřového masa a sádla.

Nejkvalitnější suroviny

Zapomeňte na různé separáty, dusitanové soli, glutamáty, emulgátory a zahušťovadla, které v poctivém jídle nemají co dělat. Do našich výrobků patří maso, bylinky, vývary, vína, ovoce. Prostě žádné náhražky.

Chuťově vyladěné

Těchto pochutin jsme pro mlsné jazyky připravili již více než tunu. Když si na chvíli odepřeme skromnost nám vlastní, můžeme říct, že v případě paštik a rilletes víme, co je to přiměřeně, trošku, tak akorát… Máme to prostě vyladěné.

Ručně vyrobené

Každá sklenička naší paštiky, či riletky projde rukama několika lidem. Celá výroba probíhá bez použití automatických plniček, běžících pásů a dalších moderních vymožeností. Krájíme, vaříme, mícháme, plníme, omýváme – vše ruční práce.

Chcete ochutnat?

Zamiřte do jednoho z podniků, kde nás nabízejí

Místa, kde naše paštiky a rillettes naleznete, přibývají každým dnem. Pokud byste je chtěli i ve svém podniku, dejte nám vědět!

Skleničku plnou skvělé chuti si můžete dát k pivku, vínu, či kávě a to v kavárně PRAHA, Ochutnávkové pivnici, Pivečkově pivnici, Kulturárium Cafe, Momenta Cafe a baru Dřevěný sud.

Chcete objednat?

Rozmazlujte své zákazníky poctivou českou dobrotou

Paštiky i rillettes plníme do skleniček – 80 g nebo 190 g. Oblíbené je také kilové balení do lahůdkového pultu. Domluvit se umíme i na individuálních požadavcích. Paštiky i rillettes je potřeba uchovávat v lednici.

 

Kompletní sortiment
Paštika z jeleního masa a husích jater
Paštika z husích jater a bůčku
Paštika z kachních jater a bůčku
Paštika z kachních jater a masa
Kachní játrová paštika
Kachní rillettes
Vepřové rillettes

7 + 3 =

Oblíbené recepty

Připravte si doma vlastní chálku, není to vůbec složité

Kančí ragú na švestkách

Co budeme potřebovat: (5 porcí) 1kg kančí maso (kýta, plec) 2 cibule 2 střední mrkve 3 stonky řapíkatého celeru (1/4 bulvy) 1 petržel 3 stroužky česneku rajčatový protlak 2 PL červené víno 300 ml 2 bobkové listy,  5 kuliček jalovce, 5 nových koření, 7 kuliček pepře...

Harira

Je mi jasné, že ten soupis surovin odradí spoustu z vás, ale ono je to vlastně úplně jednoduché ... Co budeme potřebovat: (8 porcí) 1 kg jehněčí maso - kýta, plec, krk, žebra (ideálně i nějaké kosti) 100 g hnědé čočky 80 g červené čočky 150 g cizrny 80 g sušené datle...

Vepřová plec na kmíně

Naprostá klasika, kterou mnohým znechutila školní jídelna ... Co budeme potřebovat: 1 Kg vepřové plece (nebojte se tučnější části) 2-3 PL sádla (případně 100g dobré slaniny) 1 cibule 2PL kmínu 2PL hladké mouky sůl, pepř Postup: Maso očistíme, opláchneme, osušíme a...

Příběh Matyho chálky

Jsme nadšenci do vaření, pro které se z koníčka stalo pravidelné řemeslo Čtěte dál