Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Napsal v Předkrmy a malá jídla | 0 komentářů

Marinovaná červená řepa s kozím sýrem

Marinovaná červená řepa s kozím sýrem

Ohodnoťte recept: (průměr: 5,00)
Loading...Loading...

Co budeme potřebovat:
  • červená řepa
  • 100ml kvalitního vinného octu
  • 2PL cukru
  • 4PL medu
  • 100ml olivového oleje
  • špetka soli, pepře
  • čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn)
  • semínka dýně či pinie

 

 Postup:

Příprava je velmi jednoduchá.  Červená řepa se očistí a nakrájí na plátky max. 1mm široké a dá se do emulze.

Emulze
Vinný ocet  svaříme s 2 PL cukru a špetkou soli,  necháme se trochu vychladit.
Přidáme  4 PL  medu, nasekané bylinky a olivovéý olej.
Vyšleháme  do emulze.

Marinujeme 12 hodin – týden   chuť je stále výraznější.

Podáváme v libovolné úpravě s kozím sýrem (čerstvým)  který ochutíme solí, pepřem a bylinkami ,  trochu smetany a  vyšleháme  do hmoty, která půjde pěkně tvarovat
Ozdobíme bylinkovým olejem (může být lehce česnekový) a opečenými semínky (pinie, dýně)

Rady a triky:

Do sýru lze přidat i med a nasekané vlašské ořechy.

 

Odpovědět

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>