Konec letní sezóny

Venkovní sezónu jsme letos plánovali zakončit ve Velké Bystřici, kde se poslední zářijový víkend vysazoval park v rámci akce Jsme ze stejné planety 2. Na akci jsme se poctivě připravili a vyrazili celkem v pěti lidech, abychom se dokázali rychle postarat o naše...

Koupili jsme hospodu!

Hned na úvod toto prohlášení musíme trochu poopravit. Pronajali jsme si prostor, který byl v minulých letech provozován jako restaurace. Je zde profi kuchyně, bar s výčepem a hlavně místnost pro 40 lidí. Otevírat budeme pouze při speciálních příležitostech, které sami...

Výběr a využití grilu

Byl jsem osloven internetovým periodikem zabývajícím se zdravým životním stylem, abych jim odpověděl  na několik otázek týkajících se grilů a grilování. Občas něco vypadne z kontextu, nebo není prostor pro uveřejnění celého příspěvku a jelikož nedělám rád něco...

Svatba

Na začátku května 2015 jsme dostali možnost vyzkoušet si na svatební hostině, co umíme. Akce probíhala v rekreačním středisku na Vysočině. K dispozici jsme měli plně vybavenou kuchyni á la Sváťa Kuřátko. Tedy hodně prostoru, všechny možné i nemožné přístroje, ale...

Tak kolik?

Mám tu pro vás malou soutěžní otázku, kolik korků je v této malé váze :) Malou nápovědou je, že podobná otázka na osobním FB již několikrát proběhla (v různém stupni naplnění ). Nejpřesnější odhad vyhrává cenu dle vlastního výběru (volný vstup na mé příští domácí...

Jak jsme vařili v Rockin Café

Tak akci v Rockinu máme za sebou. Zatím jsme vařili většinou na akcích pod širým nebem a toto pro nás byla zkouška v "profi" kuchyni s plným servisem. Ač se vyskytlo několik kritických okamžiků, celkově vše šlapalo plynule a hlavně ve velmi dobrém tempu. Doufám, že...

Matyho chálka v Rockin Café

Již tuto sobotu 14.3.2015 se na vás budeme těšit od 17 hod. v Rockin Café. Uvaříme vám naše osvědčené kósky, klasické pecky a snad se najde i něco ne zcela běžného a okoukaného :)   Variace na červenou řepu a kozí sýr Řepa marinovaná v ořechovém oleji, bylinkách...

Restaurant day v Industra Coffee

Tak to máme za sebou. Musím napsat, že ta náročnější příprava za to stála a akce se nám moc líbila. Jediné, co mě mrzí, je, že jsem nestihl skoro nic ochutnat od ostatních. Vždy si říkám, že to ošetřím včas a vždy to dopadne podobně :) Nakonec jsem stihl jednu lžičku...

Chystáme se na Restarant day v Industře

Zima je dlouhá a my jsme vás dlouho neviděli :)).   A proto jsme se rozhodli, že si maličko zavaříme 15.2.2015 od 10 hodin v Industra Coffee na Masné. V rámci Restaurant day zde bude cca 10 nadšenců podávat svoje výtvory. My jsme dlouho zvažovali co si pro vás...