Co budeme potřebovat:            

tmavý piškot

  • 5 vajec
  • 5PL cukr krupice
  • 5PL horké vody
  • 3PL oleje
  • 7PL polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2PL kakaa
  • špetku soli

 

na náplň

  • 1 pomazánkové máslo
  • 2 plnotučné tvarohy
  • 1 zakysanou smetanu
  • 1 smetanu ke šlehání
  • 2 vanilkové cukry
  • 2PL cukru moučka
  • 1 velký balíček dětských piškotů
  • velký hrnek silné kávy (ideálně vytuněné rumem)
  • 5-6 banánů
  • kousek dobré tmavé čokolády
Postup:

Vyšleháme tuhý sníh z bílků a špetky soli a 5PL cukru krupice.
Na nejpomalejší otáčky postupně přišleháme do sněhu žloutky, horkou vodu, olej a nakonec mouku s prdopečem a kakaem.
Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu na 180 celsiusů cca 15 minut.

Na krém si smícháme a vyšleháme v míse tvarohy, pomazánkové máslo, zakysanou smetenu, 1 vanilkový cukr a cukr moučka.
Nakonec opatrně vmícháme vyšlehanou smetanu ke šlehání s druhým vanilkovým cukrem.

Na upečený piškot namažeme stěrkou třetinu krému.
Na krém naskládáme těsně vedle sebe kolečka nakrájených banánů (silná asi 0,5cm).
Natřeme druhou třetinou krému.
Na krém naskládáme dětské piškoty namočené z obou stran v silné kávě.
Potřeme zbylým krémem a ozdobíme strouhanou tmavou čokoládou.

Rady a triky:

Těsto na piškot se snažte nepřešlehat, velmi snadno spadne a pak máte piškot nízký a zbytečně hutný.
Na krém je ideální 40% šlehačka (červený Kunín) , pokud použijete 31% (modrou) tak je lepší při šlehání přidat smetafix (dělám to nerad).
Tento dezert je absolutní kalorická bomba, ale když je to tak strašně dobré :)
šlehačku 40%, pokud 31% tak raději se smetafixem.

Share This